ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ…

Απαράδεκτες εικόνες με αστυνομικούς των ΜΑΤ να χλευάζουν την κατάθεση λουλουδιών που κατατέθηκαν στη μνήμη του δολοφονημένου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια κυκλοφορούν στο Twitter (@ThePressProject).

Περισσότερες από 100 προσαγωγές έχει κάνει η αστυνομία, κυρίως γύρω από το μνημείο στο σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια. Ανήμερα της επετείου του 15χρονου μαθητή, η κυβέρνηση συνεχίζει, με πρόσχημα την πανδημία, το όργιο αυταρχισμού και καταστολής που εφάρμοσε και στις εκδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα παρεμπόδισαν αντιπροσωπεία της ΚΝΕ να προσεγγίσει το χώρο για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο που υπάρχει εκεί.
Επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ να καταθέσει στεφάνι, ενώ προχώρησαν και στην προσαγωγή εννέα μελών του ΚΚΕ μ-λ, με την κατηγορία της παραβίασης της απαγόρευσης. Επιπλέον, γύρω στις 12.30 μ.μ. προχώρησαν στην προαγωγή ατόμων από τη Ναυαρίνου ανάμεσά τους μέλη του ΣΕΚ καθώς και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.
Το μεσημέρι, η αστυνομία έριξε βομβίδες κρότου – λάμψης σε μια ομάδα 30 περίπου ατόμων που άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα στην οδό Τσαμαδού, στα Εξάρχεια.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να πετάνε βομβίδες κρότου – λάμψης μέσα σε πολυκατοικία, όπου κατέφυγαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.