Μεσσηνίας

Βλαχοπουλο: Η μάχη του ανθρώπου με τη φωτιά…

Μαίνεται ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα η φωτιά και στο Βλαχόπουλο, ενώ από το χωριό έρχονται απίστευτες καταγγελίες, τόσο για τη μη εμφάνιση εναέριων μέσων όσο και για την περιορισμένη παρουσία επίγειων πυροσβεστικών τμημάτων.

Όλοι παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή καθώς ενεργές παραμένουν διάσπαρτες εστίες στη γύρω περιοχή, ενώ γίνεται προσπάθεια ανάσχεσης της φωτιάς με αντιπυρικές ζώνες, μετά από μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων και γειτονικών χωριών.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τον απλό κόσμο είναι κάτι παραπάνω από τιτάνια, αφού η περιοχή έχει μεταβληθεί σε έναν ζωντανό εφιάλτη, έναν πύρινο εφιάλτη που μέχρι στιγμής είναι ασταμάτητος.

Στην μάχη αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που κατάφερε να συντονίσει μηχανήματα και ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Βλαχοπούλου με την συμμετοχή έμπειρων πυροσβεστών, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην έχει επεκταθεί ο πύρινος εφιάλτης προς τις κατοικημένες ζώνες.

Ομως, οι καταστροφές που καταγράφονται στο φυσικό περιβάλλον, στο ζωικό βασίλειο στις περιουσίες είναι ανείπωτες και πρωτοφανείς.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται όπως δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, που, όπως και να το κάνουμε, είναι το μέγιστο για να αποφύγουμε καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες.
Οι καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, πολύ σύντομα θα θα έχουν επιπτώσεις, επιπτώσεις που θα πλήξουν τους ήδη πυρόπληκτους.


 

Σχετικές αναρτήσεις

Καλαμάτα: Η Παράσταση “Στο Σύρμα” στο Πνευματικό Κέντρο

tiresias tiresias

Δείτε Ζωντανά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πεταλίδι

admin2020

Κοσμοπλημηρα στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμάτα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies