Μεσσηνίας

ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ | ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Γ. Καρέλια, Ανατολική Παραλία) οι μαθητές των τμημάτων γαλλικής γλώσσας του σχολείου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας.
Στην εκδήλωση παρουσιάζονται τέσσερις Γάλλοι ποιητές στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Dans les rues de la poésie française » (Στους δρόμους της γαλλικής ποίησης).
Με έμφαση πάντοτε στην τέχνη της μουσικής, παρουσιάζονται στην εκδήλωση τέσσερις Γάλλοι ποιητές, οι Guillaume Apollinaire, Jacques Prévert, Boris Vian και Arthur Rimbaud, των οποίων τα έργα έχουν μελοποιηθεί τόσο από Γάλλους όσο και από Έλληνες συνθέτες.
Η παράσταση βασίζεται σε δραματοποιημένες αφηγήσεις, χορό, ζωντανή μουσική και τραγούδια που ερμηνεύουν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό. Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η κ. Αθηνά Αμανατίδου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν οι απονομές βραβείων του διαγωνισμού ποίησης “Γιώτα Αργυροπούλου” που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Παρακαλούμε να παρευρεθείτε για να καλύψετε την εκδήλωση ή μέρος αυτής και να αναρτήσετε τις προσεχείς ημέρες την είδηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Επισυνάπτονται η πρόσκληση και η αφίσα της εκδήλωσης καθώς και το διαφημιστικό teaser της εκδήλωσης. Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

admin2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τ. ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ

admin2020

Βαγγέλης Ξυγκώρος νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies