Για πρώτη φορά η «Amazon» αναγκάστηκε να αναγνωρίσει συνδικάτο

Στην αναγνώριση Συνδικάτου εργαζόμενων εξαναγκάστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ η «Amazon», η οποία ξοδεύει μεγάλα χρηματικά ποσά ενάντια στις προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της.

Ωστόσο σε μια αποθήκη της «Amazon» στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι με ποσοστό 55% ψήφισαν υπέρ της ένταξής τους στο Εργατικό Σωματείο, που έχει πλέον το δικαίωμα να διαπραγματευτεί μια σύμβαση εργασίας με την πολυεθνική για τους περίπου 8.000 εργαζόμενους στην αποθήκη του Staten Island.

Πρόκειται για μια νίκη των εργαζομένων στη συγκεκριμένη αποθήκη της «Amazon», η οποία ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναιρέσει αυτή την εξέλιξη και να διαλύσει εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσει τυχόν ανάλογη εξέλιξη και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι η άμεση σχέση με την εταιρεία είναι η καλύτερη για τους υπαλλήλους μας», ανέφερε η εταιρεία. «Αξιολογούμε τις επιλογές μας, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής αντιρρήσεων», σημείωσε η «Amazon» μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η «Amazon» απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ και έχει υψώσει «τείχος» ενάντια στα συνδικάτα από την ίδρυσή της.