Κορίνθου

Δήμος Σικυωνίων: Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων – Καταιγίδα «Ιανός»

Όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας αλλά και τα μετεωρολογικά δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες ώρες, η περιοχή μας θα πληγεί από την καταιγίδα «Ιανός» η οποία περιλαμβάνει ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων για το συντονισμό και την καλύτερη συνεργασία όλων έναντι της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σικυωνίων κ. Μπουζιάνη, κ. Σώκος, κ. Σαρχάνης, κ. Τσολάκος, κ. Θελερίτης, κ. Δομετίου, κ. Τσιόγκας, ο πρόεδρος της του σώματος Εθελοντών, δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυττάς καθώς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου, αλλά και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ. Αποστόλης Σπυράκος εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Παρασκευάς Κορωναίος λιμενάρχης και ο κ. Λερής διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Κιάτου. Στη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου μέλος της Πολιτικής Προστασίας Σικυωνίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται απόλυτη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου και την προστασία πρωτίστως της ζωής των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων καθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό θα βρίσκονται σε επιφυλακή και ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου θα προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

• Να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία αναμένεται να επιβαρυνθούν από την εκφόρτιση του φαινομένου. Τα σημεία θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

• Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το δήμο για προληπτικούς λόγους.

• Να πραγματοποιούνται περιπολίες στα ρέματα για τον έλεγχο της ροής και την έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων

• Να τοποθετηθούν σε καίρια σημεία τα μηχανήματα του δήμου Σικυωνίων αλλά και όσα διατεθούν από την Περιφέρεια για να επέμβουν άμεσα στα όποια φαινόμενα

• Να υπάρξει διαθέσιμη τηλεφωνική γραμμή για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που ενδεχομένως χρειαστούν βοήθεια τις κρίσιμες ώρες.

• Να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα σκάφη και τους ερασιτέχνες ψαράδες από το λιμενικό σταθμό Κιάτου

• Να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων και κυρίως των ορεινών όγκων για την καλύτερη ενημέρωση και την έγκαιρη προειδοποίηση για τις ροές των χειμάρρων και ποταμών που πηγάζουν από τα ορεινά διαμερίσματα του δήμου Σικυωνίων.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και όποιες επιπλέον οδηγίες χρειαστούν.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το φαινόμενο είναι απρόβλεπτο και λίγο έως πολύ αυτό θα καθορίσει τις εξελίξεις, ωστόσο, θα επιδιωχθεί ο μέγιστος συντονισμός και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας για την προστασία πρώτα της ανθρώπινης ζωής και μετά των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες να παραμείνουν ασφαλείς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες σελίδες και πηγές, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Κορινθίας: Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Πέμπτη 18.07.2024

admin2020

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

admin2020

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies