ΜεσσηνίαςΠολιτική

Συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ “ΕΡΤ Καλαμάτας”

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ “ΕΡΤ Καλαμάτας” (Ηλίας Μαραβάς)

«Οι σημαντικοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να μην σπαταληθούν σε ημέτερους και έργα χωρίς αξία για τη χώρα μας»
«Υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κοινωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «ΕΡΤ Καλαμάτας», «κάτι που διαπιστώσαμε και στις συναντήσεις μας με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη». Και πρόσθεσε: «Παρόλο που έχει τις δυνατότητες, αξιοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για τη χώρα μας, η κυβέρνηση επιμένει σε επικοινωνιακές τακτικές και αποσπασματικά μέτρα, απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το μέγεθος αυτής της κρίσης».
«Στον ΣΥΡΙΖΑ προτείναμε εγκαίρως την εμπροσθοβαρή ενίσχυση των επιχειρήσεων, την στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικό κόστους, την προστασία των ευάλωτων στρωμάτων και των νοικοκυριών που είδαν το εισόδημά τους να διαλύεται μέσα στην κρίση» υπενθύμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Δυστυχώς το μαξιλάρι ασφαλείας που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, στερώντας πολύτιμους πόρους από την οικονομία»,συνέχισε. «Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό πακέτο 24δισ., η πραγματικότητα όμως είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόλις 4δισ.έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις και εργαζομένους», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης,ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να μην σπαταληθούν οι σημαντικοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σε ημέτερους και έργα χωρίς αξία για τη χώραμας».
Ο βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι «οι εξελίξεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δείχνουν ότι η Τουρκική επιθετικότητα δεν αντιμετωπίστηκε με την απαραίτητη διπλωματική εγρήγορση», υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, υποτιμώντας την κατάσταση,υποστήριζε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς, την ώρα που το OrucReic παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της».
«Η χώρα μας δεν μπορεί να έχει το ρόλο του κομπάρσου και να απουσιάζει από σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες που την αφορούν» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, όπως έγινε με «τη διαδικασία του Βερολίνου για το Τουρκολιβυκόσύμφωνο», ενώ «πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε και στον Ευρωτουρκικό διάλογο» που όμως «δεν μπορεί να γίνεται υπό καθεστώς απειλής και άσκηση βίας».
Ο Αλ. Χαρίτσηςαντιπαρέβαλλε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος τόσο «στη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, που για πρώτη φορά πετύχαμε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο τον Ιούνιο του 2019, και την οποία ουδέποτε ενεργοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ» αλλά και την «συμφωνία των Πρεσπών, μια ιστορική διπλωματική πρωτοβουλία κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα, που απέτρεψε την περαιτέρω διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια και στα βόρεια σύνορά μας».
Και πρόσθεσε: «Οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Β. Μακεδονίας, Ζ. Ζάεφ, ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο σέβεται και τηρεί αλλά δίνει και μάχες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας,αναδεικνύουν την απίστευτη υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης, που ως αντιπολίτευσηεπέλεξε για μικροκομματικούς λόγους να διχάσει τον ελληνικό λαό με ακραίο εθνολαϊκισμό».
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies