ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με τίτλο

«Αποτελεσματική Διοίκηση των Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών μέσω της Συστημικής επιστήμης και των Τεχνολογιών»
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο «16th Hellenic Society for Systemic Studies National and International Conference» με τίτλο «Effective Management of Public and Private Organizations through Systemics and Technologies». Το συνέδριο διεξήχθη εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των ακόλουθων επιστημονικών φορέων:
• του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
• της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Μελετών,
• του Διοικητικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και
• της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (12 Κύριοι Ομιλητές-keynote Speakers), όπως και στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει εκτενώς πρακτικές κυρίως εφαρμογές στην επιστημονική περιοχή της Συστημικής Διοίκησης και των Τεχνολογιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς (πραγματοποιήθηκαν 12 Workshops και παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες και μελέτες).
Το συνέδριο επικεντρώθηκε στη συμβολή της Συστημικής διοίκησης και των Τεχνολογιών στην αποτελεσματικότητα των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Η Συστημική διοίκηση και η χρήση Τεχνολογιών αποτελούν στοιχεία-κλειδιά για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των σύγχρονων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητής Αθανάσιος Κριεμάδης, Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρονται ακολούθως ορισμένα συμπεράσματα:
• Η Συστημική διοίκηση λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και προτάσεις όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) δηλαδή των πελατών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των πιστωτών, των τοπικών κοινωνιών, κ.λπ. όταν σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιολογεί τις εταιρικές και ανταγωνιστικές στρατηγικές ενός ιδιωτικού η δημόσιου οργανισμού.
• Οι οργανισμοί που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν «Ηθική Δεοντολογία» δημιουργούν οργανωσιακή κουλτούρα που τους παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται.
• Η υιοθέτηση ενός Συστημικού Μοντέλου Διοίκησης κρίνεται απαραίτητη και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών.
• Οι οργανισμοί που ακολουθούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, αλλάζουν δραστικά τον τρόπο λειτουργίας τους, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες με σκοπό τη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και τη βελτίωση των σχέσεων με τους εταίρους τους καθώς και με τους συναλλασσόμενους, τόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Keynote Speaker του Συνεδρίου. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός προϋποθέτει αποτελεσματική διοίκηση μέσω διαδικασιών και αποτελεσματική ανάπτυξη στρατηγικών προς αυτή την κατεύθυνση. Κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, αναπτύσσοντας πρακτικές εργασίας για κάθε τμήμα και ενσωματώνοντας στις πρακτικές αυτές τις αξίες και την κουλτούρα του οργανισμού, μέσω της Συστημικής διοίκησης. Οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί οργανισμοί πρέπει να ενσωματώνουν τα κατάλληλα εργαλεία ΙΤ (Information Technology) για τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρουν και για τη μέγιστη αξιοποίηση των χρήσιμων δεδομένων που διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:

Home

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,
Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας,
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σχετικές αναρτήσεις

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η εκδήλωση της Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης «Requiem»

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, με τον Σύλλογο Τριτέκνων Οικογενειών

admin2020

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies