ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Είναι έγκλημα ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Στη μηνυτήρια αναφορά εμπεριέχονται δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ).

Στην Εισαγγελία παραβρέθηκε και η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία σε δήλωσή της σημείωσε«Όπως είναι γνωστό η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου από τον Απρίλιο, της οποίας η τύχη αγνοείται από τον Απρίλιο. Δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι ασθενών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και αν η χώρα μας διέθετε τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ευθύνες είναι διαχρονικές τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι έγκλημα ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας. Απαιτούμε επίταξη χωρίς όρους και χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για την παραβίαση της σειράς προτεραιότητας για την εισαγωγή στις ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών, η Αφρ. Ρέτζιου απάντησε: «Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εισαγωγή του Μητροπολίτη σε ΜΕΘ. Εμείς είμαστε γιατροί και η εισαγωγή στις ΜΕΘ και κάθε ιατρική πράξη πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια, είτε είναι κάποιος Μητροπολίτης, είτε εργάτης, είτε πρόσφυγας ή μετανάστης. Το πρόσφορα έδαφος στο οποίο εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα είναι ότι οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες του αριθμού κλινών ΜΕΘ».

  • Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει πως «αυτές οι δηλώσεις παρουσιάστηκαν αποσπασματικά από μερίδα του τύπου με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και τελικά να αλλοιώνεται το περιεχόμενο τους» και επισημαίνει πως η Ομοσπονδία «δε συμμετέχει σε παιχνίδια εντυπώσεων. Την αφορά η ουσία των προβλημάτων, η ανάδειξη της αλήθειας και η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων προς όφελος των ασθενών μας, όλου του λαού και των υγειονομικών».

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies