ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Σύμφωνα με το από 27-09-2020 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας &Ιονίου:
ΤοενισχύέκτακτοδελτίοεπιδείνωσηςκαιρούμεΑ.Α.21/2020 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έως εξής:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της ΔΕΥΤΕΡΑΣ (28-09-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
2. Τη νύχτα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ και τις πρωινές ώρες της ΤΡΙΤΗΣ (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κατόπιν τούτου, εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σε όλους τους πολίτες, να
ακολουθούν τα μέτρα και τις υποδείξεις των αρμοδίων εμπλεκομένων φορέων(Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), ώστε να αποφευχθούνατυχήματααπόπτώσειςαντικειμένωνπουδύναταιναπροκαλέσουν τραυματισμούς.Επιπρόσθετα,οιπολίτεςπρέπειναμηνυποτιμήσουντηνένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Τέλος,οιπολίτεςμπορούνναεπισκέπτονταιτηνιστοσελίδατηςΓενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) προκειμένου να ενημερώνονταιγιαταμέτραπροφύλαξηςκαθώςεπίσηςκαιτηνιστοσελίδατης ΕΜΥ (www.emy.gr) προκειμένου να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρικών συνθηκών.