ΑρκαδίαςΚοινωνικάΚορίνθου

Εξαρθρώθηκε «καρτέλ χασισοφυτείας με 622 δενδρύλλια. » σε 3 νομούς – Οι διάλογοι του κυκλώματος – Βίντεο

Ιδιαίτερα ευρηματικοί απεδείχθησαν έμποροι ναρκωτικών που καλλιεργούσαν χασισοφυτείες σε Αρκαδία, Κορινθία και Αττική, ενώ διέθεταν ακόμη και παρατηρητήριο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 117 κιλά χασίς και εκρίζωσαν 622 δενδρύλλια.
Οι έμποροι ναρκωτικών καλλιεργούσαν 3 χασισοφυτείες σε διαφορετικούς νομούς, με λίγα δενδρύλλια η κάθε φυτεία, ώστε σε περίπτωση που εντοπίσει τη μία η αστυνομία, η ζημιά για την οργάνωση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Οι φυτείες ήταν σε δύσβατες ορεινές περιοχές, και οι καλλιεργητές στον Ίσαρη Αρκαδίας είχαν στήσει ακόμη και παρατηρητήριο πάνω σε ένα ψηλό πεύκο. Η ΕΡΤ σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη αποκαλύπτει διάλογο του παρατηρητή με καλλιεργητή της φυτείας.

ΚΑΛ: Κοίτα καλά γιατί ακούω φωνές.
ΠΑΡ: Είναι κάποιοι κυνηγοί εδώ κοντά, και μιλάνε δυνατά.
ΚΑΛ: Πόσοι είναι;
ΠΑΡ: Δύο αλλά έχουν και σκυλιά.
ΚΑΛ: Δεν μπορούν να μπουν γιατί είναι περιφραγμένο και η πόρτα κλειστή.
ΠΑΡ: Μόνο τα σκυλιά αν μπουν.
ΚΑΛ: Ευτυχώς που δεν περνάει κανένας αγρότης με τα παράθυρα ανοιχτά γιατί θα μας καταλάβαινε από τη μυρωδιά τι κάνουμε.Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας, τα μέλη του κυκλώματος είναι ανήσυχα καθώς πάνω από την φυτεία πέρασε ελικόπτερο το οποίο συνθηματικά το αποκαλούν μύγα.
ΜΕΛΟΣ 1 : Πέρασε ένα μικρό από αυτά τα κόκκινα.
ΜΕΛΟΣ 2: Τι μύγα;
ΜΕΛΟΣ 1 : Ναι πέρασε ακριβώς από πάνω μας. Ήρθε από το μέρος της προσευχής και ήρθε ευθεία σε μας. Πέρασε ανάμεσα στη δουλειά μας.
ΜΕΛΟΣ 2: Μην σε νοιάζει για τα κόκκινα είναι για τις φωτιές.
ΜΕΛΟΣ 1 : Να μην ανησυχώ;
ΜΕΛΟΣ 2: ‘Όχι που είσαι εσύ ;
ΜΕΛΟΣ 1: Στη στάνη( φυτεία) πάνω στη δουλειά.
ΜΕΛΟΣ 2 Οι άλλοι;
ΜΕΛΟΣ 1: Ο ένας είναι ψηλά στο πεύκο( παρατηρητήριο) και κοιτάζει και οι άλλοι μαζεύουν αυτά που έχουν κοκκινήσει( χασίς).

Στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, που αποκρυπτογραφήθηκαν από τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 6 γυναίκες και 4 άνδρες και αναζητούνται ακόμη 8 μέλη του κυκλώματος.


Πηγή: ΕΡΤ – Γιώργος Γεραφέντης

Σχετικές αναρτήσεις

Στο σημείο της αναζωπύρωσης στη Νεμέα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με Δημάρχους για έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies