Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, προσπάθησε να μπει στο σπίτι όπου διαμένει το κορίτσι και κρατώντας μαχαίρι απείλησε, τραυμάτισε τη 12χρονη στο χέρι.

Επίσης, γνωστοποιούν και πως δύο μέρες πριν, άγνωστος σταμάτησε μπροστά στον αδελφό της που βρισκόταν έξω από το σπίτι του και «βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε».

Τέλος αναφέρουν ότι «ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της 12χρονης Απ. Λύτρα στο Mega, ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις για τα παραπάνω περιστατικά αλλά και για ένα ακόμα που είχε σημειωθεί πριν από καιρό.