Μεσσηνίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΤΑΛΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Grecia Salentina

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο γραφείο του, αντιπροσωπεία Δημάρχων της Ένωσης Ελληνόφωνων δήμων της Grecia Salentina της Απουλίας στη νότια Ιταλία, όπου συζητήθηκε η ανταλλαγή διαφόρων πολιτιστικών δράσεων μεταξύ των δύο περιοχών.
Οι Δήμαρχοι συνοδεύονταν από την επίτιμη Πρόξενο της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» Μανώλη Μάκαρη (με πρωτοβουλία του οποίου έγιναν οι επισκέψεις στη Μεσσηνία) και τη σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνόφωνων Δήμων της Grecia Salentina της Απουλίας και δήμαρχος του Δήμου Castrignano dei Greci, Roberto Casaluci, η Δήμαρχος του Δήμου Corigliano d’Otranto Addolorata Manti, ο Δήμαρχος του Δήμου Cutrofiano Luigi Melissano και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Corigliano d’Otranto Lucia Costantini.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης εκτίμησε ότι με αυτή τη συνάντηση γίνεται ένα πρώτο βήμα ώστε να ακολουθήσει μία σπουδαία συνεργασία με τους ελληνόφωνους δήμους της Ιταλίας. Σημείωσε ότι έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα καθώς πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε τη Μεσσήνη ο Δήμαρχος του Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ ο Δήμος μας έχει αναπτύξει σχέσεις και με τον Δήμο Messina της Ιταλίας. Προέτρεψε επίσης τους Ιταλούς δημάρχους να ενημερώσουν τα σχολεία τους για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται στην Αρχαία Μεσσήνη.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας από την πλευρά τους αποδέχθηκαν με θέρμη τις προτάσεις του Δημάρχου και ζήτησαν να γίνουν προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Πρίντεζι. Πρότειναν επίσης την ανταλλαγή μαθητών με μαθητές που διδάσκονται τα γκρεκάνικα, τη συμμετοχή Μεσσήνιων δημιουργών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που γίνεται στο Corigliano d’Otranto, τη συμμετοχή ελλήνων καλλιτεχνών σε δημιουργική έκθεση ενώ σημείωσαν ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις για συνεργασία από τους 12 ελληνόφωνους Δήμους που απαρτίζουν την Ένωση και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πέρα από πολιτιστικές και οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης δώρισε στη συνέχεια στους επισκέπτες το βιβλίο της Αρχαίας Μεσσήνης, την οποία επρόκειτο να επισκεφτούν αμέσως μετά, αλλά και το λεύκωμα του Διεθνούς Νεανικού Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Ο αγώνας για Play-offs Πάμισος BC – Α.Σ.Κ. Άρης Σκάλας

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα στην Καλαμάτα

admin2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies