ΕιδησούλεςΥγεία

Επιστήμονες δημιούργησαν βιονικό πέος χοίρου – θα βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μια μελέτη σε νεαρά αρσενικά γουρούνια διαπίστωσε ότι ένα τραυματισμένο ή άρρωστο σεξουαλικό όργανο μπορεί να γίνει και να παραμείνει όρθιο μετά από θεραπεία με τεχνητό περίβλημα που διασφαλίζει την εμφύσηση.

 

Υπολογίζεται ότι το 50% των ανδρών μεταξύ 40 και 70 ετών εμφανίζουν κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με τους ερευνητές, και περίπου το 5% πάσχει από τη νόσο του Peyronie.

 

Η νόσος Peyronie, που συνήθως προκαλείται από τραυματισμό κατά τη διάρκεια του σεξ, αφορά σε βλάβη στο ινώδες περίβλημα του ιστού του πέους, γνωστό ως tunica albuginea, το οποίο διατηρεί τη στύση.

 

«Πρόκειται για μια περιοχή που έχει λάβει ελάχιστη προσοχή, ωστόσο η ανάγκη είναι τεράστια», δήλωσε ο Δρ Xuetao Shi, συγγραφέας της μελέτης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας.

 

Τα πέη έχουν ένα ινώδες περίβλημα, που διασφαλίζει ότι το αίμα παραμένει στο όργανο και εμποδίζει την αποστράγγιση από το πέος και την επιστροφή στο υπόλοιπο σώμα.

Όταν αυτό εξασθενεί, λόγω ηλικίας ή τραυματισμού, το αίμα δεν παραμένει εκεί που πρέπει και η απόδοση και η αντοχή μειώνονται.

 

Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν τεχνητό χιτώνα αυτού του ινώδους περιβλήματος (ΑΤΑ) το οποίο μιμείται τη λειτουργία ενός φυσικού με την αναπαραγωγή των ελαστικών του ιδιοτήτων.

 

Αυτές οι υδροπηκτές μπορεί να είναι φυσικές ή συνθετικές και χρησιμοποιούνται για έναν μεγάλο αριθμό βιοϊατρικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των φακών επαφής και της ιστιδικής μηχανικής.

 

Τα επιθέματα από το νέο αυτό υλικό μπόρεσαν να αποκαταστήσουν πλήρως τη λειτουργία του πέους και τις στύσεις, όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες στην εργασία τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Matter.

 

«Η στύση του πέους επέστρεψε στο φυσιολογικό μετά τη συρραφή του ΑΤΑ στο τραυματισμένο μέρος και η μακροπρόθεσμη πρόγνωση είναι ικανοποιητική», έγραψαν οι επιστήμονες.

Πρόσθεσαν δε, ότι η διαδικασία πέτυχε «εξαιρετική απόδοση μέσω του δομικού βιονικού σχεδιασμού», καθώς ήταν ικανή για «ταχεία ακαμψία» και «υψηλή έκρηξη της πίεσης».

 

Ο Δρ Xuetao Shi πρόσθεσε ότι «Τα αποτελέσματα ένα μήνα μετά τη διαδικασία έδειξαν ότι το ΑΤΑ πέτυχε αρκετά καλά αποτελέσματα αποκατάστασης, αν και όχι τέλεια».

 

Οι ερευνητές είπαν ότι τα μικροσκοπικά γουρούνια Bama που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη έχουν παρόμοια ανατομία και μέγεθος πέους με αυτά των ανθρώπων και τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

 

Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις υδροπηκτές για την αποκατάσταση άλλων τραυματισμών και σωματικών ιστών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και της ουροδόχου κύστης.

 

Με πληροφοριες του Telegraph/Matter

Σχετικές αναρτήσεις

H doValue βγάζει σήμερα σε πλειστηριασμό το σπίτι 83χρονης καρκινοπαθούς

tiresias tiresias

Πάνω από 720 σεισμοί στο Ξυλόκαστρο το τελευταίο διάστημα

tiresias tiresias

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies