ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Εταιρίες παροχής ρεύματος: Χρεώνουν αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής

Όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», λογαριασμοί με αναδρομική εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής αποστέλλονται ήδη ανά την Ελλάδα.
Τουλάχιστον δύο εταιρίες εφαρμόζουν τη ρήτρα αναδρομικά, πολλαπλασιάζοντας το κόστος των λογαριασμών.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη καταγγελία, χρήστης επαγγελματικού ακινήτου είχε σύμβαση με σταθερή χρέωση, ενώ η καταμέτρηση για τους λογαριασμούς γινόταν ανά μήνα, χωρίς αυτοί να «χωρίζονται» σε Έναντι και Εκκαθαριστικούς. Παρόλα αυτά, στις 23 Φεβρουαρίου 2022 εκδόθηκαν 10 αυτοτελείς εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της περιόδου από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, επιβάλλοντας αναδρομικά ρήτρα αναπροσαρμογής συνολικού ύψους 19.815,80 ευρώ.

Αναδρομική εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής και μάλιστα με λανθασμένη, διπλή, χρέωση από άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε ιδιοκτήτης σπιτιού. Συγκεκριμένα, στις 10-1-2022 εκδόθηκε εκκαθαριστικός λογαριασμός χρονικής περιόδου από Μάρτιο 2021 έως Ιανουάριο 2022, επιβάλλοντας ρήτρα αναπροσαρμογής χρηματικού ποσού 481,92 ευρώ.

Όμως, για το ίδιο ακίνητο στις 15-3-2022 εκδόθηκε ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός χρονικής περιόδου από Δεκέμβριο 2021 έως Μάρτιο 2022, επιβάλλοντας ρήτρα αναπροσαρμογής χρηματικού ποσού 1.227,79 ευρώ. Δηλαδή στον δεύτερο εκκαθαριστικό λογαριασμό περιλαμβανόταν και διάστημα που περιλαμβανόταν και στον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Για το θέμα ρωτήθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε «σενάριο στο να υπάρξει αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής για επτά μήνες» ο κ. Οικονόμου απάντησε αυτολεξεί «δεν έχω υπόψη μου να υπάρχει κάτι, όπως αυτό που περιγράφετε, σε ό,τι αφορά την αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής».

Σχετικές αναρτήσεις

Η τιμή του λαδιού πάει στην τσέπη των εμπόρων και των σούπερ μάρκετ!

tiresias tiresias

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23»

admin2020

Συνέντευξη Εφ όλης της ύλης με τον υποψήφιο δήμαρχο για την Καλαμάτα Θανάση Βασιλόπουλο: Δημιουργία ενός υπογείου μεγάλου πάρκινγκ στο κέντρο της Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies