ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΗΛΕΙΑ: Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών γης

Με μια μεγάλη συγκέντρωση και στη συνέχεια με μαχητική πορεία από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης, έχοντας στο πλευρό τους τα αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία Τροφίμων, τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, καθώς και το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας από κοινού την Επιτροπή Αγώνα που και οι ίδιοι έχουν συγκροτήσει, αλλά και εργαζόμενους από τις γύρω περιοχές και την Πάτρα, έστειλαν χθες ένα πρώτο μεγάλο, δυναμικό μήνυμα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με τον αγώνα τους να συνεχίζεται.

Στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ και της Γραμματεία της, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδα και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος.

Η πλατεία της Νέας Μανωλάδας, γέμισε με χιλιάδες εργαζόμενους απ’ τα φραουλοχώραφα και τις άλλες καλλιέργειες που μόλις σχολούσαν απ’ τη δουλειά κατέφθαναν στο χώρο. «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τις γλώσσες των μεταναστών εργατών. Υπό τους ήχους μουσικών και τραγουδιών απ’ τις πατρίδες τους, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ αυτές και τις οικογένειές τους, ενώθηκαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων, μετανάστες εργάτες γης, ορισμένοι φορώντας και παραδοσιακές στολές των χωρών τους, έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Η πλατεία ζωντάνεψε ξανά απ’ τα τραγούδια των εργατών στις γλώσσες των μεταναστών αλλά και στα ελληνικά, δείχνοντας ότι τους εργάτες δεν μπορούν να τους χωρίσουν γλώσσες, χρώμα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Έχουν κοινά προβλήματα, κοινά είναι τα συμφέροντα και ο αγώνας τους. Όπως λέει και το τραγούδι, παλεύουν μαζί «τ’ όνειρο ζωή να γίνει». 

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά ο συνδικαλιστικός φορέας είναι στο πλευρό τους, δίπλα τους και θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις, ο αγώνας των μεταναστών εργατών γης της Νέας Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής να είναι νικηφόρος.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας σημείωσε και με αφορμή τη συγκέντρωση τον ελπιδοφόρο αγώνα που έχει ξεκινήσει και έχει πετύχει ήδη πολλά, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά άλλο τα ψέματα και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών γης, η διαμονή τους σε ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Αχαΐας αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει και η Ομοσπονδία Τροφίμων και με τους μετανάστες εργάτες γης στο Μαραθώνα όπου και από αυτούς θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση.

Από την πλευρά της επιτροπής αγώνα των μεταναστών εργατών γης, ο εκπρόσωπός τους χαιρέτησε τη συγκέντρωση, ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς που ενισχύουν τον αγώνα τους και επεσήμανε ότι αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι άμεσα το ΚΚΕ θα καταθέσει ερώτηση στη βουλή προς τα αρμόδια Υπουργεία, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών εργατών γης για τις συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και διαμονής, ασφάλισής τους αλλά και διαμονής τους στη χώρα.

.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον

admin2020

Μέχρι τέλος Μαΐου η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies