ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Ελλάδα έχει σήμερα την τέταρτη πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη!!!!

Όπως μεταδίδει το euenergy.live, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα κατέγραψε σήμερα μια πτώση της τάξεως του 15% και ανήλθε σήμερα στα 88.71 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 103,98 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες και 108.30 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν την Παρασκευή.

Πάντως από τα στοιχεία της ιστοσελίδας προκύπτει πως η χώρα μας έχει σήμερα τη τέταρτη πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, καθώς πιο πάνω στη λίστα βρίσκεται η Ουκρανία με 3976.96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ακολουθούν Πορτογαλία με 102.46 ευρώ ανά μεγαβατώρα και η Πολωνία με 101.96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημειώνεται δε πως η Νορβηγία σήμερα έχει τη χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη καθώς διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα επίπεδα του 1 ευρώ, συγκεκριμένα στο 1.39 ευρώ.

Πάντως η μέση τιμή του ρεύματος σήμερα στη Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα και 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε αυτή την έκρηξη τιμών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αντί να παρέμβει ουσιαστικά και να πατάξει την αισχροκέρδεια των προμηθευτών ρεύματος, προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στην δήθεν ρευματοκλοπή που δήθεν  φουσκώνει κατά 4% το λογαριασμό του ρεύματος…

Όπως επισημαίνουν καταναλωτικές οργανώσεις, οι “ρευματοκλοπές” που ισχυρίζεται ο ιδιωτικός ΔΕΔΔΗΕ και ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας ότι ανακάλυψε και υποτίθεται ότι συνέβαιναν επί σειρά ετών, ακόμα και περισσότερο από δεκαετία, με αποτέλεσμα να καταλογίζει στους καταναλωτές αναδρομικά υπέρογκα ποσά που αδυνατούσαν να πληρώσουν, έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ενώπιον των δικαστηρίων ότι είναι αβάσιμες προσπάθειες του ιδιωτικού ΔΕΔΔΗΕ να χρεώσει επιπλέον πόσα σε διάφορους καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Αναφέρουν ειδικότερα την περίπτωση του γνωστού επιχειρηματία στην Ρόδο, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 600.000€ για δήθεν ρευματοκλοπή, με τελικό αποτέλεσμα να αναγκαστεί η περιβόητη ρυθμιστική αρχή ενέργειας να παρέμβει και να τραβήξει το αυτί τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ όσο και στη ΔΕΗ, αφού βέβαια προηγήθηκε δικαστική απόφαση τον δικαίωσε τον επιχειρηματία.

Ανάμεσα στα μέτρα που θεωρητικά ενδιαφέρεται να λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας είναι και η διεύρυνση τον αριθμό των δικαιούχων  του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)  και να μπουν  υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου  και όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν  υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι την ημερομηνία αυτή τότε θα απενταχθούν αυτόματα από το  Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή:Επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2023 – Η ασφάλεια της Ανατολικής Ευρώπης έχει κλονιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η επακόλουθη απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης μετέτρεψαν μια ήδη τεταμένη παγκόσμια κατάσταση σε γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη, με απρόβλεπτες όμως επιπτώσεις για το μέλλον της ασφάλειας της περιοχής. Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι και το κύριο ζήτημα στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που οργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο King George. Σημαντικά πρόσωπα της Ελληνικής Κυβέρνησης και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα παρευρεθούν προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς Ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή. Ανάμεσα στους συγκαταλέγονται οι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θάνος Ντόκος, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Ινώ Αφεντούλη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων, Αμερικανικό Κολλέγιο, Μαρία Γαβουνέλη, Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δημήτρης Κούρκουλας, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών (2012-2015), Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι ο αντίκτυπος των πολέμων και των συγκρούσεων στην ισορροπία δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως μεσολαβητής για τη σταθερότητα στην περιοχή αξιοποιώντας τη θέση της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Παράλληλα, θα αναλυθούν οι νέες ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου (π.χ. παραπληροφόρηση). Τέλος, θα γίνει αναφορά στις προκλήσεις της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και στο ενδεχόμενο νέων συγκρούσεων στην περιοχή.

admin2020

Θετικά αποτελέσματα μετά την συνάντηση μας με το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων. 

admin2020

Νίκος Χριστόπουλος ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies