Μεσσηνίας

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Ρωμύρι Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Κυριακή του Παραλύτου, επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου, του εν Βουναίνοις, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Παλιό Ρωμύρι, της Κοινότητας Μεσοποτάμου, του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Τό Πρωί της Κυριακής 15ης Μαίου 2022, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με τή συμμετοχή Ιερέων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Πολιτιστικός Σύλ-λογος ʺΤο Παλιό Ρωμύριʺ, διοργανώνει Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου, από το Μεσοπόταμο μέχρι τό Ρωμύρι (μέσω Καλοχωρίου), απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού παραδοσιακό πανηγύρι με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας.

Η εορτή αυτή αποτελεί την ευκαιρία ανταμώματος των απανταχού Ρωμυραίων, και τελείται κάθε χρόνο, προς τιμή του εορταζομένου Αγίου Νικολάου του Νέου, στο Χωριό που έχει γραφεί το πασίγνωστο τραγούδι ʺΗ Παπαλάμπραιναʺ.

Σχετικές αναρτήσεις

Συζήτηση στην Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης Αλέξη Χαρίτση Για τη πρωτοβάθμια υγεία στην νοτιανατολική Πυλία

admin2020

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα τώρα στη νέα είσοδο Καλαμάτας

admin2020

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies