ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Η Μ. ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ολοκληρώνεται το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις», έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

 

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό θέλει να ξεμπερδεύει γρηγορότερα με ό,τι έχει απομείνει από την προστασία της πρώτης κατοικίας, υπογράμμισε η Μ. Κομνηνάκα, σημειώνοντας ότι με το νομοσχέδιο επιταχύνεται η εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, με ασφυκτικούς όρους και χρονικά περιθώρια για τους οφειλέτες, ενώ φτάνει και στο σημείο να παραβιάζει ακόμη και τον αστικό Κώδικα Δικονομίας, αντιστρέφοντας το βάρος της απόδειξης, σε βάρος του αιτούντος – οφειλέτη, ενώ ακόμη καταργεί την ακροαματική διαδικασία και την εξέταση μαρτύρων στις συγκεκριμένες δίκες. Παράλληλα, σημείωσε ότι με τις διατάξεις και τις τροποποιήσεις του νόμου, διαμορφώνεται το κλίμα για σωρηδόν απορρίψεις υποθέσεων προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ προβάλλει δικονομικά εμπόδια σε βάρος των οφειλετών.

Σχετικές αναρτήσεις

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

admin2020

Εν μέρει παράνομη πράξη κύρωσης δασικού χάρτη (ΣτΕ 879/2024)

admin2020

«Αίτημα ανάληψης πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργαζόμενους της FTI στην Ελλάδα»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies