Μεσσηνίας

Ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραδίδει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας το μεσημέρι αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου

Ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό παραδίδει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου, στη 1 το μεσημέρι.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, τον οποίον προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφορά σε δύο ηλεκτρονικά ενδοσκοπικά μηχανήματα, υψηλής ακριβείας που θα διευκολύνουν την προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Περιφέρειας έχει γίνει προμήθεια και έχει διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός με συνολική δαπάνη περί τις 200.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά στις υποδομές θα πρέπει να τονιστεί η παρέμβαση για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση του χώρου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, η οποία αποτελεί μέρος του με προϋπολογισμό 4.095.425,14 ευρώ έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και αφορά προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας – έργο το οποίο περιλαμβάνει επίσης και την προσθήκη ορόφου στο υφιστάμενο ισόγειο της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπου χωροθετούνται δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέβαλε οικονομικά με περίπου 5,5 εκ ευρώ στην κάλυψη της μισθοδοσίας του έκτακτου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας της covid-19.

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές | Δημήτρης Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»

admin2020

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα υποδέχθηκε η Πύλος

admin2020

“Γιασεμιά cafe-restaurant” στην Βελίκα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies