ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας: Ο θάνατος του 14χρονου, μπορούσε να αποφευχθεί

Μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Ισθμού και συγκεκριμένα σε παντελώς αφύλακτη περιοχή του που κατέληξε στον αδόκητο θάνατο ενός 14χρονου παιδιού, ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη, παρεμβήκαμε την εταιρεία διώρυγας Κορίνθου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου και ζητήσαμε την άμεση έναρξη εργασιών περιφράξεως της διώρυγας ιδιαίτερα στα σημεία γειτνίασης με οικισμούς, τις οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες.

Η περίφραξη αυτή έχει ζωτική πλέον σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων , των επισκεπτών κλπ του Ισθμού και του μοναδικού αυτού τεχνικού έργου και δεν πρέπει να αναβληθεί με οποιεσδήποτε δικαιολογίες.

Ήδη, με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων της διώρυγας και των κυβερνήσεων που τις διόριζαν, οδηγηθήκαμε στον θάνατο ενός παιδιού, θάνατος που μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η στοιχειώδης πρόνοια, η οποία άλλωστε προβλέπεται και από τον αστικό κώδικα.

Ζητήσαμε επίσης την φύλαξη των γεφυρών και ιδίως της πεζογέφυρας του βιολογικού καθαρισμού των δήμων Λουτρακίου και Κορινθίων με μόνιμο προσωπικό και την προστασία των αρχαίων και νεωτέρων μνημείων που είναι στην περιοχή της διώρυγας.

Σε κάθε περίπτωση, προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έως και σήμερα πολύ ελάχιστα φαίνεται να έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα και με εκτενή ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας και της χώρας.

Πραγματικά είναι πρωτοφανές, ένα τόσο μοναδικό τεχνικό μνημείο πού βρίσκεται στα όρια του νομού Κορινθίας και το οποίο θα μπορούσε να γίνει πηγή πλούτου, έχει παρατηθεί στην τύχη του από όλες τις κυβερνήσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτική και περιφερειακή), με αποτέλεσμα να υπάρχει το σημερινό θλιβερό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να σπαταλώνται μικρά ή μεγάλα ποσά σε έργα αμφίβολης έως και βλαπτικής για το περιβάλλον αξίες και κατευθύνσεως και να εγκαταλείπονται στην τύχη τους πολύτιμες από όλες τις απόψεις υποδομές της Κορινθίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκριάτικα Δρώμενα στην Αρχαία Κόρινθο όπως παλιά

admin2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies