Καλπονοθευτικός ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Διοίκηση

Ανοιχτά καλπονοθευτικό χαρακτήρισε το νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

Ανέφερε ότι με τον νόμο η 1η δύναμη θα κατέχει τα 3/5 του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα κάνει ό,τι θέλει. Ανέφερε το παράδειγμα της νυν διοίκησης της Περιφέρειας που με 37% που έλαβε και με 40% αποχή θα ελέγχει τα 3/5 Περιφερειακού Συμβουλίου. Αντίθετα, όπως είπε, όταν πρόκειται για το δικαίωμα στην απεργία οι εργαζόμενοι καλούνται να ψηφίσουν με πάνω από το 50+1 των μελών ενός σωματείου!

 

Όπως είπε, τα «κυβερνησιμότητας» και οι δημοκρατικές ευαισθησίες μπαίνουν στην άκρη για να χειριστεί το σύστημα την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Για το πλαφόν του 3% ανέφερε ότι ουσιαστικά είναι για να μη βγουν ενοχλητικές φωνές, σημείωσε ότι είναι προκλητική η μείωση των συμβούλων με σκοπό να μην είναι πολλοί οι αγωνιστές που θα εκλέγονται και χαρακτήρισε ταξική επιλογή την αύξηση του αντιτίμου που καλούνται να πληρώσουν όσοι θα είναι υποψήφιοι.