Κορίνθου

Κεντρικό μας στόχος η προστασία του περιβάλλοντος!

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, παρευρέθηκα με συνεργάτες μου στην 5η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde-tec (ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους ΟΤΑ) και μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ημερίδα για τις «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις» όπου μίλησαν μεταξύ άλλων ο Δρ. Μ. Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και ο Δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης.

Όσα ειπώθηκαν για το περιβάλλον μου επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να επενδύσουμε, όχι στο «φτηνότερο» αλλά στο «καταλληλότερο» για να ανθήσει και οικονομικά ο τόπος μας με αιχμή του δόρατος τον αγροτικό τομέα (ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ τομέας) και την διασύνδεσή του με τον τριτογενή τομέα (θεματικός τουρισμός, εκπαίδευση, υγεία, αθλητισμός κλπ.)

Έχει κατανοηθεί πλέον ότι η βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διάσωση του περιβάλλοντος. Η δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας, είναι απαραίτητο να έχει κεντρικό της στόχο την προστασία του περιβάλλοντος (παραθαλάσσιο και ορεινό). Με δημοτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση και να ενθαρρύνουμε τους ενήλικες να εντάξουν συνολικά στην ζωή τους σωστές πρακτικές όπως αυτή της ανακύκλωσης.

Το περιβάλλον ως συνιστώσα της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας, θα είναι κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την Σικυωνία που τους αξίζει !

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies