ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την επίθεση κατά του Κόμματος και της αγωνιστικής δημοτικής Αρχής Πάτρας

Την επίθεση σε βάρος του Κόμματος και της αγωνιστικής δημοτικής Αρχής Πάτρας καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αχαΐας του ΚΚΕ.

 

Όπως αναφέρει, «σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος” γίνεται αναφορά στην προμήθεια, εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, βιβλίων από τη “Σύγχρονη Εποχή”, με υπονοούμενα που βρίθουν από αντικομμουνισμό και εμφανή την προσπάθεια του δημοσιογράφου να χτυπήσει το ΚΚΕ και την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Το “νήμα” πήρε γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε να αναπαράγει με χυδαίο τρόπο την απίστευτη και ανυπόστατη λασπολογία. Απ’ το χορό δεν μπορούσε να λείπει και ο γνωστός σε όλους κ. Νικολόπουλος, ο οποίος όπως δηλώνει “έμεινε εμβρόντητος”. Άλλωστε, ο αντικομουνισμός δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο ορισμένων από τα αστικά κόμματα και σπεύδουν όσοι προλάβουν. Δε φρόντισαν αμφότεροι βέβαια, να ενημερωθούν λίγο καλύτερα; Ή απλά επέλεξαν να λασπολογήσουν και “ό,τι μείνει”, προκειμένου να υπερασπιστούν με συνέπεια το ρόλο που έχουν αναλάβει εδώ και καιρό;».

 

Όπως τονίζει η Κομματική Οργάνωση, «μόλις 33 τίτλοι από τους συνολικά 707 που περιλαμβάνονταν στην παραγγελία, ήταν εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”. Οι υπόλοιποι ήταν άλλων εκδοτών. Η “Σύγχρονη Εποχή”, που κανείς δεν έκρυψε ποτέ ότι ανήκει στο ΚΚΕ, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια εκδοτικής δραστηριότητας, ενώ διατηρεί βιβλιοπωλείο στην Πάτρα εδώ και 12 χρόνια. Δέχτηκε πρόσκληση προκειμένου να δώσει προσφορά για όλους αυτούς τους τίτλους και προσέφερε χαμηλότερες τιμές από όλους τους συμμετέχοντες, υπηρετώντας της αντίληψή της για τη διάδοση του βιβλίου και την αρχή ότι “Η Γνώση είναι Δύναμη”».

 

«Δε μας προκαλεί έκπληξη, επίσης, ότι αυτό που ενόχλησε, ήταν οι συγγραφείς σε κάποιους από τους 33 τίτλους. Ενοχλούν φαίνεται συλλογικές εκδόσεις για την Εθνική Αντίσταση, το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, ίσως θεωρούν ότι δεν επιτρέπεται τέτοιοι τίτλοι, όπως και έργα των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, έργα σοβιετικής λογοτεχνίας κλπ, να βρίσκονται σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Ακόμα και στα παιδικά βιβλία αναζητούν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων του συγγραφέα, για να το επικαλεστούν (έχουν φακελώσει μήπως και τον Αίσωπο;)» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «σύμφωνα λοιπόν με τη δική τους λογική, τα έργα του Ρίτσου, του Γληνού, του Βάρναλη και τόσων άλλων ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού που ήταν κομμουνιστές, δεν έχουν θέση στις Δημοτικές βιβλιοθήκες».

 

Ωστόσο, «από τη μεριά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μια ακόμη μεγαλύτερη λαθροχειρία» αφού «κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη, με το σκεπτικό ότι άλλα βιβλιοπωλεία εκτός αυτό της Σύγχρονης Εποχής (στην Πάτρα) δεν διαθέτουν αυτούς τους τίτλους». Επισημαίνει πως «μάλλον αδιάβαστος πιάστηκε. Ας επισκέπτεται συχνότερα τα βιβλιοπωλεία. “Στην πυρά” λοιπόν για τον κ. Ρώρο και το ΣΥΡΙΖΑ, όσα βιβλία δεν τους αρέσουν».

 

«Ψάρεμα λοιπόν στα θολά νερά προς άγρα ψήφων. Τέτοια κατάντια; Δε βρήκαν κάτι άλλο τα λαγωνικά σας; Ούτε θέμα νομιμότητας υπάρχει, ούτε θέμα σκοπιμότητας. Αυτά τα παιχνίδια, όχι με το ΚΚΕ. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας» υπογραμμίζει.

 

Έτσι, καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειες «ως προκλητικές και αποπροσανατολιστικές.» και καλεί τους υβριστές να «αναζητήσουν στα κόμματά τους και στις αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν, τις συναλλαγές, τις υπόγειες διαδρομές, τους δεσμούς με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα» καθώς είναι «αυτοί που αντιμετωπίζουν την πανδημία που θερίζει, στη λογική κόστους – οφέλους, επιβεβαιώνοντας στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, την εγγενή αδυναμία του συστήματος να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, να ικανοποιήσει ακόμη και τις πιο στοιχειώδης ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η αστική τάξη, τα κόμματά της και οι απολογητές του συστήματος που επιχειρούν να μας πείσουν ότι φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, οι πόλεμοι και όλα τα δεινά του λαού είναι “φυσικά φαινόμενα”.  Οι αντεργατικοί νόμοι είναι η άμυνά τους και η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα είναι ο δικός τους μονόδρομος για τη σωτηρία του συστήματος που υπηρετούν».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies