ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κορινθία: Έρχεται μεγάλος σεισμός

Οι κάτοικοι των περιοχών σε Ξυλόκαστρο και Κόρινθο ανησυχούν αν οι σεισμοί των τελευταίων ωρών προμηνύουν κάποιο πιθανό μεγάλο φαινόμενο.

Τις πρώτες εκτιμήσεις και επιστημονικές πληροφορίες για την πυκνή σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες στον Κορινθιακό και συγκεκριμένα στο Ξυλόκαστρο, έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το βράδυ της Τετάρτης (17/5), όσο και σήμερα, Πέμπτη εκδηλώθηκε μία σειρά σεισμών (3,8 ο μεγαλύτερος) στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κοντά στο Ξυλόκαστρο, γεγονός που έχει θορυβήσει τους κατοίκους των εκεί περιοχών, οι οποίοι αναρωτιούνται αν οι σεισμοί αυτοί αποτελούν πρόδρομο ενός μεγαλύτερου φαινομένου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, κοινοποιώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή έχει σημαντικό ιστορικό σε ισχυρούς σεισμούς.

«Ο Κορινθιακός κόλπος είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε προσεισμούς πριν από ισχυρούς σεισμούς. Αλλά είναι εξίσου επιρρεπής και στις σμηνοσειρές, δλδ. σειρές σεισμών, κατά κανόνα μικρών, που δεν καταλήγουν σε ισχυρό», τονίζει ο σεισμολόγος και προσθέτει:

Στο Ξυλόκαστρο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η περίπτωση: προσεισμοί ή σμηνοσεισμοί;».

 

«Συμπέρασμα: οι επιστήμονες παρακολουθούμε και αξιολογούμε, οι δήμοι εφαρμόζουν το προληπτικό σκέλος του επχειρησιακού σχεδίου ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, και οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και ενημερώνονται από τους παραπάνω», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Σχετικές αναρτήσεις

Π. Νίκας, “σοβαρός σχεδιασμός και υπεύθυνες επιλογές χαρακτηρίζουν τις δράσεις μας ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και την εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης”

admin2020

Επιτυχημένη η δράση της Περιφέρειας για την προβολή των κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη

admin2020

Β Νανόπουλος : Τιμώ την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν επιτρέπω υποκρισία και ιδιοτέλεια

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies