UncategorizedΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΥΓΑΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ

Μια ακόμη πολύ έντονη και επιτυχημένη παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου Βιβής Τζέκου στο ΔημοτικόΣυμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:

Συζητήθηκε τοθεμα για το κόψιμο ελαιόδεντρων σε ελαιώνα ιδιοκτησίας του Δήμου Κορινθίων στο Περιγιάλι, χωρίς να είναι διευκρινισμένο πως πάρθηκε η απόφαση για την υλοτόμηση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνήσαμε να διερευνηθεί το περιστατικό και προτείναμε τα ξύλα τα οποία κόπηκαν να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, καθώς το 2020 έχουμε φτάσει να μην μπορεί η λαϊκή οικογένεια να εξασφαλίσει ούτε καν τη θέρμανσή της.

Καταγγέλλουμε πως η αντιπαράθεση που εξελίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης μεταξύ των παρατάξεων είναι ανούσια και αποπροσανατολιστική και πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του λαού.

Στήνουν καυγάδες για το θεαθήναι, την ίδια στιγμή που στηρίζουν όλοι μαζί και δε λένε κουβέντα για τις αντιλαϊκές πολιτικές που καταδικάζουν τους δημότες να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα στο όνομα της ανταποδοτικότητας και ωθούν το Δήμο να λειτουργεί στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και του «κόστους-οφέλους».

Το Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τα σχολεία και όχι μόνο δεν μπορούν να μας απαντήσουν, αλλά δεν ενδιαφέρονται καν να συζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το πως θα λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κορίνθου.

Ενδεικτικά, η τεράστια πλειοψηφία των νηπιαγωγείων της Κορίνθου είναι σε ενοικιαζόμενους χώρους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ενοικιάζονται από τη δεκαετία του ‘80 και του ’90! Τοσες δεκαετίες οι παρατάξεις που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση και στην δημοτική αρχή δεν μπόρεσαν να λύσουν τα πιο βασικά ζητήματα, όπως αξιοπρεπή σχολεία για τα παιδιά μας.

Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που προβλέπονται λόγω του COVID-19 δεν μπορούν να παρθούν με τις αίθουσες που υπάρχουν και το περιορισμένο προσωπικό σε σχολικές καθαρίστριες του Δήμου που δουλεύουν με το απαράδεκτο καθεστώς των 200-400 ευρώ το μήνα. Θα εξαναγκάσουν τα παιδιά στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της εκ περιτροπής παρακολούθηση των μαθημάτων, σε μισή σχολική χρονιά;
Δεν συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντισεισμικότητα των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα απανωτούς σεισμούς. Δεν συζητούν για την πυρασφάλεια, για μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
Δεν έχουν καταδικάσει οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου το ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση απορριμμάτων, το οποίο με τους όρους και τις ρήτρες που προβλέπει θα βάλει τους δημότες να χρυσοπληρώνουν κάθε τόνο σκουπιδιών! Ο λογαριασμός θα έρθει σε λίγο στις λαϊκές οικογένειες και συζήτηση ακόμα δεν έχει γίνει.

Με τους καυγάδες και τις τραγελαφικές καταστάσεις που ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο κρύβουν το κύριο, κρύβουν ότι συμφωνούν όλοι με την κυρίαρχη πολιτική που στηρίζει το επιχειρηματικό κέρδος και όχι τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκριάτικα Δρώμενα στην Αρχαία Κόρινθο όπως παλιά

admin2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies