ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος ιδιωτικοποίηση με πανακριβα τέλη ηλεκτροφωτισμού ετοιμάζει ο Νανόπουλος

Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/10/2021 που αναβλήθηκε, κατέβηκε θέμα χωρίς εισήγηση σε σχέση με τους σχεδιασμούς που προωθούνται  τους τελευταίους μήνες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του δήμου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας  ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με το πρόσχημα της ενεργειακής αναβάθμισης.

Αντί οι νέες τεχνολογίες που προσφέρει η επιστήμη να εφαρμόζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ελάφρυνση της τσέπης του κοσμάκη, χρησιμοποιούνται για να δώσουμε προίκα τα τέλη ηλεκτροφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία για τα επόμενα δώδεκα χρόνια!

Το αποτέλεσμα θα είναι η λαϊκή οικογένεια να χρυσοπληρώνει την ανταποδοτική υπηρεσία και να τσεπώνει κέρδη ο ιδιώτης, ο οποίος με την εκχώρηση των ανταποδοτικών εξασφαλίζει το κέρδος του σε βάρος του λαού.

Έχει εμπειρία ο λαός από τις ιδιωτικοποιήσεις, έχει πληρώσει και πληρώνει πολλά. Όπως για παράδειγμα με τη ΣΔΙΤ του Μορέα που δίνει δωράκια εκατομμυρίων στην επιχείρηση για να εξασφαλίζει την κερδοφορία της, αλλά και τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, η οποία θα καταλήξει να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια χρυσά τα σκουπίδια της!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είπαμε και εξακολουθούμε να λέμε ξεκάθαρα όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού αλλά και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας του Δήμου.

Καλούμε το λαό και ειδικά τους εργαζόμενους του Δήμου να μπλοκάρουν αυτή την πολιτική η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου, στην υποστελέχωση και στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα εργάζονται με συμβάσεις γαλέρας (όπως για παράδειγμα εργάζονται τώρα οι σχολικές καθαρίστριες) και ο λαός θα πληρώνει αδρά τον εργολάβο!

Αυτή είναι η προοπτική των ιδιωτικοποιήσεων και είναι συνυπεύθυνες όλες οι δυνάμεις που τη στηρίζουν και την υλοποιούν επι σειρά ετών, είτε ως κυβερνήσεις οποιασδήποτε απόχρωσης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είτε στην τοπική διοίκηση!

Η μόνη εξέλιξη σε όφελος των λαϊκών οικογενειών θα ήταν να πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, από τις δημοτικές υπηρεσίες, με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού χωρίς ΣΔΙΤ και εργολάβους. Σε αυτή την περίπτωση θα ωφελούνταν ο λαός και όχι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αν έχουν απορία τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να δουν πως γίνεται κάτι τέτοιο δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον Δήμο Πατρέων που έχει κομμουνιστή δήμαρχο

 

Βιβή Τζέκου

Κόρινθος, 13/10/2021

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη και Ομιλία στο Γυμνάσιο Βέλου

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΕΕ

admin2020

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα της γνωμοδοτικής επιτροπής για τον τουρισμό

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies