«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ζητά τη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην Περιφέρεια

Τη λήψη άμεσων μέτρων αντιπυρικής προστασίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά με Επερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου.

 

Συγκεκριμένα, ζητά από την περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να αναπτύξει ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και τη στήριξη της Περιφέρειας και των δήμων, καθώς και ολοκληρωμένο και αναλυτικό σχεδιασμό για όλη την αντιπυρική περίοδο σε συνεργασία με Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία και δήμους, ετοιμότητα των δυνάμεών της και ειδικά μέτρα σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς και καταστροφών, στήριξη των κατοίκων, γεωργοκτηνοτρόφων και των πυροσβεστών.

 

Όπως αναφέρει: «Η Δασική Υπηρεσία στην Πελοπόννησο, όπως και πανελλαδικά, εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη. Τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών στα δάση έχουν υποβαθμισθεί, χωρίς να διατίθενται τα απαιτούμενα κονδύλια. Η φύλαξη, η διάνοιξη δρόμων, ο καθαρισμός, ο εξοπλισμός και οι αναγκαίες υποδομές είναι προβληματικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ατυχήματα, ακόμα και να χάνουν τη ζωή τους αρκετοί πυροσβέστες».