ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΛακωνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΠΑΡΤΗΣ Καταδικάζει την εν κρυπτώ προσπάθεια αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΥΑ

Τις υπέρογκες, για τα λαϊκά στρώματα και κυρίως για τους κατοίκους των χωριών, αυξήσεις στα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που προσπαθεί να περάσει η δημοτική αρχή στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σπάρτης.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την προτεινόμενη τιμολογιακή πολιτική θα αυξηθεί στον Δήμο Σπάρτης το τέλος χρήσης αποχέτευσης από 28% σε 40%, θα προστεθεί τέλος αποχέτευσης 10 ευρώ/έτος και σε όλο τον Δήμο Σπάρτης θα επιβληθεί πάγιο τέλος αποχέτευσης ομβρίων 4 ευρώ/έτος, υπάρχουν δεν υπάρχουν έργα ομβρίων. Και αυτό αναμένεται να αποφασιστεί την Τρίτη 16 Μάρτη κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης «για να περάσουν τις απαράδεκτες αυξήσεις εν κρυπτώ από τους δημότες».

Επισημαίνει ακόμα ότι «Η χαριστική βολή θα δοθεί στα χωριά, όπου οι αυξήσεις στο πάγιο ξεπερνούν το 400% και οι αυξήσεις στην κατανάλωση σύμφωνα με τη φυσιολογική χρήση του νερού στα χωριά και όχι με την εικονική που παρουσιάζεται από τη δημοτική αρχή ειδικά το καλοκαίρι (κήποι, ζώα, κλπ.), θα είναι μεγάλες που θα φτάνουν και θα ξεπερνούν το 100%» και συμπληρώνει ότι «Στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής, σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης, είναι να παίρνουν από τους δημότες πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να λειτουργεί η ΔΕΥΑΣ με τα κριτήρια της ανταποδοτικότητας, με αποτέλεσμα είτε είναι δημοτική είτε ιδιωτική να τη χρυσοπληρώνει ο κόσμος».

Καταλήγοντας, καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να αγωνιστούν ώστε να αποτραπεί μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για τη ζωή των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης, να εκφράσουν -τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα-, όπως και τις προηγούμενες φορές, την αντίθεσή τους στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ, τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ, «που με ελάχιστο προσωπικό την κρατούν όρθια και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, να αποκρούσουν τις πιέσεις της διοίκησης και να συνταχθούν με το σύνολο των δημοτών που απαιτούν καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού και της αποχέτευσης», αλλά και το ΔΣ της ΔΕΥΑ Σπάρτης «να μην προχωρήσει στη συνεδρίαση της Τρίτης 16/03 για τις αυξήσεις στα τιμολόγια».

Σχετικές αναρτήσεις

Θετικά αποτελέσματα μετά την συνάντηση μας με το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων. 

admin2020

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 13 Νοεμβρίου, με μοναδικό θέμα τα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενή τομέα

admin2020

H doValue βγάζει σήμερα σε πλειστηριασμό το σπίτι 83χρονης καρκινοπαθούς

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies