Μίλτος Χρυσομάλλης: Θετικός ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία διεθνούς Παραθεριστικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων στο Στρατόπεδο Καλαμάτας

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην ομιλία του, να τοποθετείται θετικά στην προοπτική αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Καλαμάτας για τη δημιουργία παραθεριστικού κέντρου των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, μετά την τοποθέτηση του Υπουργού στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων τηςπρότυπηςπαραθεριστικήςδομήςHellenic WingsInnστην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του οΝίκος Παναγιωτόπουλος, «το Υπουργείο – και όσον αφορά στην Πολιτική ηγεσία – είχε και εξακολουθεί να έχει τη θέση ότι η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να ωφελούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η οικογένεια των εν ενεργεία και αποστράτων Στελεχών, να εξοικονομούνται και πόροι για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να υπάρχει όφελος στην τοπική κοινωνία όπου αυτό μπορεί να προκύψει.Σ’ αυτό το επίπεδο είμαστε απολύτως ανοικτοί σε προτάσεις για την αξιοποίηση στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.», «φωτογραφίζοντας» την πρόσφατη πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη για τη δημιουργίαδιεθνούς παραθεριστικού κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων (CLIMS) στο στρατόπεδο Καλαμάτας, την οποία είχαν συζητήσει τον Μάιο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η θετική αντιμετώπιση της πρότασης μου για την μετατροπή του στρατοπέδου της Καλαμάτας σε διεθνές παραθεριστικό κέντρο για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στρατιωτικών των χωρών που μετέχουν στην ένωση CLIMS, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την πόλη μας και τη Μεσσηνία. Ένας πολύτιμος χώρος για την Καλαμάτα θα αξιοποιηθεί και θα λειτουργεί ως διαφήμιση για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης η συγκεκριμένη πρόταση το συντομότερο δυνατόν και είμαι βέβαιος ότι ο Υπουργός θα μας συνδράμει ουσιαστικά και σε αυτό. Γιατί δεν διστάζω να πω πως είναι ευτύχημα για την Καλαμάτα και τις στρατιωτικές της υποδομές, που προΐσταται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος», είπε χαρακτηριστικά ο Μεσσήνιος βουλευτής.