Μεσσηνίας

Μοιράζουν προεκλογικό χρήμα από το λεφτόδεντρο

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προεκλογικό χρήμα μοιράζει αφειδώς η δημοτική αρχή Καλαμάτας, χωρίς να τηρεί πια κανένα κριτήριο – ούτε καν τα «ελαστικά» δικά της! Σκορπά απλώς χρήματα «επί δικαίων και αδίκων», χωρίς καμία προϋπόθεση ή έλεγχο, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και η δημοτική αρχή έχουν επιδοθεί σε ένα ξέφρενο «Πάρε κόσμε!». Με πρόσχημα την (αναγκαία) στήριξη Συλλόγων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, διακινούν ανεξέλεγκτα πολλές χιλιάδες ευρώ που δεν τους ανήκουν, με στόχο την επανεκλογή τους.

Ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας, χωρίς να ενημερωθεί η αντιπολίτευση αφού οι εισηγήσεις έρχονται στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, χωρίς κανείς να προλαβαίνει να ελέγξει, μοιράστηκαν 17.000 ευρώ μέσα σε μία μόνο μέρα! Και δεν είναι τα πρώτα. Τα διένειμε η Οικονομική Επιτροπή σε συλλόγους για εκδηλώσεις και άλλα έξοδα που θα γίνουν ή έγιναν ήδη… που πληρούν ή δεν πληρούν οποιοδήποτε κριτήριο χρηματοδότησης… που καλύπτουν ή δεν καλύπτουν λογικές απαιτήσεις.

Είναι αυτονόητο ότι οι Σύλλογοι του Δήμου Καλαμάτας και η διοργάνωση εκδηλώσεων πρέπει να υποστηρίζονται από τον Δήμο! Η Κοινωνία των Πολιτών οφείλει να έχει ενεργό ρόλο μέσω των Συλλόγων και Φορέων που την εκπροσωπούν. (Ακόμα περισσότερο μάλιστα, στο πλαίσιο μιας συμμετοχικής, δίκαιης και ανοιχτής διοίκησης όπως την οραματίζεται και θα την εφαρμόσει η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ ως δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη).

Όμως εδώ, η πρακτική της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου δεν μοιάζει καθόλου με οργανωμένη, δίκαιη και θεσμική ενίσχυση: Έχει μετατραπεί σε απροκάλυπτη προσπάθεια μαζικής εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, που μπροστά στην αγωνία της επανεκλογής δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Αυτό το συνεχιζόμενο, άνευ προηγουμένου, προεκλογικό ξόδεμα χρημάτων (τα οποία ανήκουν στους δημότες της Καλαμάτας και έπρεπε να κατευθύνονται στις πολλές καθημερινές κι αναπτυξιακές ανάγκες της πόλης και των χωριών) απέχει πολύ από κάθε έννοια χρηστής και λογικής διοίκησης!

Η δε παλαιοκομματική αυτή τακτική προσβάλλει και τους ίδιους τους Συλλόγους και Φορείς που ενισχύονται – ακόμα κι αν απολαμβάνουν μια προσωρινή ανακούφιση. Προσβάλλει ακόμα περισσότερο όσους… δεν ενισχύονται, ενώ δεν υπάρχουν κριτήρια! Προσβάλλει γενικά όσους αναγκάζει να «υποβάλουν τα σέβη τους» για να λάβουν κάτι που πιθανόν δικαιούνται έτσι κι αλλιώς, μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι οποίοι θεσμοί δεν προστατεύουν μόνο τη διαφάνεια, τον έλεγχο, την ισονομία, τη δίκαιη μεταχείριση – αλλά και την αξιοπρέπεια των πολιτών…

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, που καταφέρνει να ευτελίζει ακόμα και βασικές κοινωνικές λειτουργίες του Δήμου – όπως τώρα με το προεκλογικό της «πάρτι» κάτω από το λεφτόδεντρο. Μια απορία μόνο: Γιατί τέτοιος πανικός;

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη για φυτεία 135- δενδρύλλια κάνναβης

admin2020

Με λαμπρότητα εορτάστικε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής Μαυρομάτι Πάμισου

admin2020

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Μεσσήνη !!!

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies