ΕιδησούλεςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Μπάχαλο και μπαράζ καταγγελιών για τον μαγνητικό τομογράφο στον Άγιο Σάββα

Oι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ειδικευμένου στην αντικαρκινική θεραπεία νοσοκομείου της Ελλάδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς και από την Πελοποννησο, με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, υπογραμμίζοντας την υπολειτουργία ενός τμήματος εξαιρετικά κρίσιμου.

Ειδικότερα επισημαίνουν ότι  οι διαγνώσεις γίνονται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και ζητούν την άμεση στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό.

Προειδοποιούν, τέλος, ότι η κάθε σκέψη περί ιδιωτικοποίησης θα τους βρει απέναντι.

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, καταγγέλλει ότι γιατρός του μαγνητικού τομογράφου διώκεται πειθαρχικά από την διοικήτρια του «Αγίου Σάββα», καθώς «δεν συναινεί στην παρανομία να γίνονται εξετάσεις μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο που θα τις γνωματεύουν “άλλοι” κάπου “αλλού”».

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας ενημερώθηκε ότι υπολειτουργεί o Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα οι δυο Διευθυντές Ιατροί απουσιάζουν (ο ένας με αναρρωτική και ο άλλος με άδεια προ-συνταξιοδότησης) και το τμήμα λειτουργεί με ένα ειδικευόμενο Ιατρό. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται τα ραντεβού μεν των μαγνητικών αλλά να καθυστερούν οι διαγνώσεις ή να παραπέμπονται για διάγνωση με την επιστροφή ων ιατρών του τμήματος στην εργασία.

Παράλληλα στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα που περιλαμβάνει και τους Αξονικούς Τομογράφους οι Διευθυντές Ιατροί είναι επίσης κοντά στη  συνταξιοδότηση.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα είναι από τα πιο αναγκαία τμήματα του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της χώρας και η ανάγκη πρόσληψης Ιατρών, θα έπρεπε να γίνει πολύ καιρό πριν εμφανιστεί το πρόβλημα, με προγραμματισμό και εγρήγορση. Λόγω των εορτών ο διάλογος με τους Συντονιστές του Τμήματος, ήταν δύσκολος παρόλο που τον επιδιώξαμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διευθύντρια του Ακτινολογικού έχει αποστείλει και ενημερώσει για την επείγουσα αναγκαιότητα κάλυψης  των κενών θέσεων αλλά και για το επείγον της παρούσας κατάστασης. Η πρόβλεψη για προσλήψεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε, αφορά 2 γιατρούς για τον Αξονικό και τον μαστό αλλά όχι για τον Μαγνήτη!!

Το Σωματείο μας πολλές φορές έχει καταγγείλει την απαξίωση και την δυσκολία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων αλλά αυτό οδηγεί το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου να λειτουργεί στα ελάχιστα όρια ασφαλείας.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την διάλυση ούτε την ιδιωτικοποίηση!!

Γιατί δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την κάλυψη όλων των κενών?

Γιατί δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία στελέχωση των τμημάτων ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία?

Ζητάμε την άμεση κάλυψη της λειτουργίας του Μαγνήτη με πρόσληψη γιατρού.

Ζητάμε την άμεση στελέχωση του τμήματος συνολικά με μόνιμο προσωπικό!

Κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης θα μας βρει απέναντι!!

Ενημερώνουμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ για παρέμβαση και ενέργειες

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies