Μεσσηνίας

«Νίκη των πολιτών της Καλαμάτας η απόφαση του ΚΑΣ για την ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής».

Hχθεσινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διενέργεια σωστικής ανασκαφής στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, παράλληλα με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του χώρου της πλατείας, συνιστά σημαντική νίκη των πολιτών της Καλαμάτας που με την κινητοποίηση τους ανέδειξαν το ζήτημα και έθεσαν τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους ώστε να φθάσουμε στην χθεσινή θετική έκβαση.

Η αποκάλυψη των «καταχωμένων» εδώ και 60 χρόνια αρχαιολογικών ευρημάτων θα αναδείξει την ιστορική πορεία της πόλης μας, ώστε παράλληλα με τις απαραίτητες σύγχρονες αναπλάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας να γνωρίζουν και να «συνομιλούν» με την ιστορία της.
Είμαι ευτυχής γιατί η προσπάθεια που κάναμε για την ανάδειξη του ζητήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο στέφθηκε με επιτυχία.Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των αυτοδιοικητικών φορέων και της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας,στηρίζοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που απομένουν ώστε η αποκάλυψη των αρχαίων και η ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις και να παραδοθούν στους πολίτες της Καλαμάτας.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

admin2020

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies