ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ξυλόκαστρο: Εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο πλοίου και τον βυθό του Κορινθιακού κόλπου

Δύτες εξερεύνησαν το ναυάγιο ενός ρυμουλκού πλοίου στο Ξυλόκαστρο, αποκαλύπτοντας εκπληκτικες υποβρύχιες εικόνες από τον Κορινθιακό.

Το πλοίο που τελικά βυθίστηκε αγοράστηκε το 1964 στον Πειραιά και απέπλευσε την ίδια χρονιά με προορισμό την Πάτρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο το σκάφος πήρε νερό. Το πλήρωμά του προσπάθησε απεγνωσμένα να αντλήσει το νερό αλλά δεν τα κατάφεραν και το πλοίο βυθίστηκε. Το πλήρωμα ωστόσο κατάφερε να κολυμπήσει με ασφάλεια στην ακτή μετά τη βύθιση του σκάφους.

 

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου ιδρύθηκε πολύ αργότερα το 1974, επομένως δεν υπάρχουν αρχεία που να τεκμηριώνουν το ναυάγιο αυτού του ρυμουλκού στην περιοχή Πευκιάς πριν ή μετά από αυτήν την περίοδο. Δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής το όνομα του σκάφους.Το ναυάγιο σήμερα βρίσκεται αρκετά μακριά από την ακτή του Ξυλοκάστρου και κάθεται όρθιο σε αμμώδη βυθό στο μέγιστο βάθος των 47 μέτρων. Η πλώρη του πλοίου έχει κατεύθυνση Βορειοανατολική και βρίσκεται στα 47 μέτρα βάθος, ενώ η πρύμνη του είναι στα 46 μέτρα. Το μήκος του πλοίου υπολογίζεται ότι είναι 18-20 μέτρα από την πλώρη μέχρι την πρύμνη.

Σχετικές αναρτήσεις

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

admin2020

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς Α.Ε.» ο Δρ. Θεόδωρος Κουναδέας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies