ΔιεθνήΕιδησούλες

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν κτίριο δέκα ορόφων μέσα σε 28 ώρες και 45′ με μία πρωτοποριακή μέθοδο!

Η κινεζική εταιρεία Broad Group έχει καταπλήξει τον κόσμο κατασκευάζοντας ένα 10όροφο κτίριο κατοικιών σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά στην Τσανγκσά της Κίνας χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή μέθοδο.

Η ταχύτητα ανέγερσης οφείλεται στη χρήση προκατασκευασμένων αρθρωτών μονάδων, οι οποίες κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια συναρμολογούνται επί τόπου «στοιβάζοντάς» τις και «βιδώνοντάς» τις, μεταξύ τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ελάχιστες επιτόπιες εργασίες, κυρίως σύνδεση ρεύματος και νερού. Η μέθοδος δεν είναι μόνο γρήγορη αλλά προσφέρει και ευελιξία, καθώς οι μονάδες μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να μετακινηθούν εάν χρειαστεί.

Η προκατασκευασμένη διάταξη επαινείται για την ανθεκτικότητά της και την αντοχή της στους σεισμούς.

Κάποιος θα πει πως η Κίνα είναι ένα τεράστιο μέγεθος με κολοσσιαίο εργατικό δυναμικό, που σίγουρα ισχύει. Ωστόσο η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον παγκοσμίως, κατεβάζοντας και το κόστος κατασκευής κατοικιών.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies