Μεσσηνίας

Ο Δημήτρης Πτωχός παίρνει το δαχτυλίδι της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Πτωχός επικράτησε των Βλάσση και Νίκα και κατεβαίνει για υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την στήριξη της ΝΔ.

Ανανέωση επικρατεί όπως όλα δείχνουν και στις υποψηφιότητες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών για τη ΝΔ και παρότι «έπαιζαν» τα ονόματα του Κώστα Βλάσση και του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τελικά επικράτησε ο Δημήτρης Πτωχός που παίρνει το χρίσμα και την στήριξη της ΝΔ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για να οδηγήσει σε μια ασφαλή εκλογική μάχη όπου η πιθανότητα της νίκης είναι πολύ μεγάλη.

Δημήτρης Πτωχός: υποψήφιος με σπουδές και ένσημα
Όταν ο κ. Πτωχός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μικρή σε αριθμό επιτελική ομάδα που στήριζε και προωθούσε την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ. μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, εκτός από ένα πλούσιο βιογραφικό, διέθετε και ένσημα!

Στο βιογραφικό του που φιλοξενήθηκε κάποια στιγμή στο site της Νέας Δημοκρατίας στον «χώρο» της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας, της οποίας ήταν επικεφαλής, αναφέρονταν τα εξής: «Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool.

Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ, ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνα και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης».

Η σχέση του Δημήτρη Πτωχού με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν και είναι ιδιαίτερα στενή αφού κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας είχε τον ειδικό και κρίσιμο ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στην τρόικα και τον πρωθυπουργό.

Ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει το Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά.

Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου.

Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies