Κορίνθου

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Π.Ε. Κορινθίας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά το έργο «Ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ.

Στόχος είναι η ανάδειξη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε κέντρο διάχυσης της επιστημονικής γνώσης και αξιοποίησης του ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθώς με την ολοκλήρωσή του το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο Διαστημικό κόμβο στη Νοτιανατολική Ευρώπη και θα πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό/ερευνητικό πάρκο στην Ελλάδα.

Η δημιουργία αυτής της νέας υποδομής αποτελεί ποιοτικό άλμα αναδεικνύοντας την εθνική υποδομή του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε Ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς καθιστώντας τη χώρα μας σημαντικό παίκτη διεθνώς σε θέματα που σχετίζονται με την πλανητική ασφάλεια και τη διαστημική έρευνα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρίτη 28/5 στις 10:30 Συνάντηση του Αν. Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

admin2020

Περιφερειακή Επιτροπή | Χρ. Λαμπρόπουλος: «Ομόφωνες αποφάσεις σε έργα Πολιτικής Προστασίας και ελέγχων»

admin2020

Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού προτεραιότητας Spodoptera frugiperda

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies