Μεσσηνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ακόμα μια φορά, τα οξυμένα προβλήματα των πατατοπαραγωγών, απασχολούν την πόλη μας. Τους τελευταίους μήνες έχουμε την τιμή του ελαιολάδου, τώρα τις πατάτες και το γάλα, αύριο το κρέας;

Αθρόες και χωρίς έλεγχο εισαγωγές – βαφτίσια – ελληνοποιήσεις – παιχνίδια σε βάρος των παραγωγών κ.ά, αλλά την ίδια στιγμή αποκόμιση τεράστιων κερδών από τους εισαγωγείς, τους μεγαλέμπορους και τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, που «όλα τα ρυθμίζει».

Οι πατάτες πωλούνται στο χωράφι με τιμή κάτω από 0,25 λεπτά και οι καταναλωτές τις αγοράζουν από το ράφι έως και με 1,25 ευρώ το κιλό! Φυσικά ούτε το κόστος παραγωγής καλύπτεται και πολύ περισσότερο καμία κουβέντα δεν μπορεί να γίνει για δημιουργία εισοδήματος τη φετινή χρονιά. Όλα αυτά οδηγούν σε απόγνωση τους συμπολίτες μας παραγωγούς – οικογενειάρχες – φίλους – συγγενείς, τον διπλανό μας. Εμάς όλους!

Ως ΣΥΡΙΖΑ αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα, με την πρωτοβουλία του βουλευτή μας Αλέξη Χαρίτση να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών ανοιξιάτικης πατάτας. Έθεσε προ των ευθυνών του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις άμεσες ενέργειές του, ώστε η φετινή σοδειά να διοχετευθεί στην αγορά με τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αλλά και για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων και τη διασφάλιση του προϊόντος από τον αθέμιτο ανταγωνισμό τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε σχέση με τα εισαγόμενα προϊόντα.

Η επίθεση που δέχονται οι αγρότες μας είναι ανελέητη και δεν κάνει διακρίσεις. Αυτή την επίθεση είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουμε όλοι ανεξαιρέτως. Απαιτείται λοιπόν εθνικό σχέδιο για τον αγρότη – κτηνοτρόφο, εξειδικευμένο και για τον τόπο μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο και ουσιαστικό σχέδιο προστασίας.

Δεν μπορεί το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τη σημερινή κυβέρνηση να αντικαθιστά το συγκεκριμένο πλάνο άμεσων παρεμβάσεων για την ανακούφιση των παραγωγών μας, που περιλαμβάνεται στα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους.

Ως ΟΜ Μεσσήνης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη πολιτική μας εκδήλωση στην πόλη μας για τις προτάσεις μας για τον αγροτοδιατροφικό τομέα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των πατατοπαραγωγών μας και θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αιτημάτων τους.

Σχετικές αναρτήσεις

live η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Μελιγαλά

admin2020

Ημίχρονο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-1

eidisoules eidisoules

LIVE Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies