ΜεσσηνίαςΠολιτική

Μαντάς για τουρισμό: «Ολική επαναφορά με σχέδιο και ρεαλιστικές παρεμβάσεις»

Σε συνέχεια της διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης για τον τουρισμό που μεταδόθηκε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς προχώρησε στην κατάθεση σχετικής Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν, «ένα ολοκληρωμένο, πλήρες, ρεαλιστικό και λειτουργικό σχέδιο, ώστε αφενός να περιοριστούν οι φετινές ζημιές και αφετέρου να τεθούν οι βάσεις για τη μελλοντική τουριστική ανάκαμψη».

Ο κ. Μαντάς στην Ερώτησή του αναφέρεται στις σημαντικές δυσκολίες και τα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της Μεσσηνίας. Πέραν των προβλημάτων όμως, ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι «μέχρι και σήμερα πολλοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν και πώς θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις τους, με ποιον τρόπο θα παρέχονται οι υπηρεσίες τους, ποια επιπλέον πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας θα πρέπει να τηρούνται και με ποιον τρόπο θα υπάρξει συμμόρφωση». Επίσης όσον αφορά τις τουριστικές πολιτικές και καμπάνιες, τονίζει ότι «δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα υπάρξει προστασία και στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, εάν θα υλοποιηθεί και με ποιον τρόπο ο θεσμός της υγειονομικής βίζας, εάν θα υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης του κοινωνικού τουρισμού, εάν θα υλοποιηθούν διεθνείς καμπάνιες βασισμένες στην έως τώρα πολύ καλή πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, καθώς και με ποιον τρόπο αυτές οι καμπάνιες θα μπορέσουν να είναι αποτελεσματικές, έτσι ώστε να μην χαθεί ολοκληρωτικά η φετινή χρονιά».

Ο κ. Μαντάς επιπλέον κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει «μεγαλύτερη ευελιξία κατά την χορήγηση φορολογικής, ασφαλιστικής και τραπεζικής ενημερότητας για τις τουριστικές επιχειρήσεις, δεδομένου ότι πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές γίνονται ενήμερες το καλοκαίρι», καθώς και να προσαρμοστεί «το πλαίσιο χρήσης των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρξει μέριμνα για τη τήρηση των αποστάσεων». Τέλος ο κ. Μαντάς υποστηρίζει το αίτημα «να διατηρηθούν οι όροι χρήσης του αιγιαλού στα περυσινά επίπεδα και να εκδοθεί γρήγορα σχετική απόφαση», έτσι ώστε οι επαγγελματίες να προλάβουν να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΟΔΟΥ

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies