Κορίνθου

Ο Χρίστος Δήμας στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της Κορινθίας.

Επίσκεψη στην Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Δήμας κατά την περιήγηση του στις πληγείσες περιοχές τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς ο παγετός των προηγούμενων ημερών έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία. Επισκεφθήκαμε σήμερα την Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη, όπου είδαμε από κοντά τις επιπτώσεις του παγετού. Το ίδιο φαινόμενο εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές του Νομού μας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους. Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, τα επιτραπέζια σταφύλια, οι βερυκοκιές αλλά και άλλα προϊόντα. Είναι αντιληπτό πως επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι οφθαλμοί σε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση.»

Σχετικές αναρτήσεις

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies