ΑχαΐαςΕιδησούλεςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Η δημοτική αρχή υποδέχθηκε μαθητές στο χώρο του καταφυγίου στα Ψηλά Αλώνια

Μαθητές από σχολικές μονάδες της πόλης υποδέχθηκαν σήμερα στο χώρο του καταφυγίου, κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

 

Σημειώνεται πως στο χώρο βρίσκεται αρχειακό και επετειακό υλικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, αποτέλεσε και σήμερα σημείο αναφοράς και προσέγγισης μίας εκ των σημαντικότερων ιστορικών περιόδων της πόλης.

 

Ο δήμαρχος, μιλώντας στους μαθητές, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου σε σχέση με την Πάτρα, τους πρώτους βομβαρδισμούς, την κατοχή, το μπλόκο των Προσφυγικών, την εκτέλεση των αγωνιστών της Αντίστασης στα Υψηλά Αλώνια και την απελευθέρωση, ενώ πραγματοποίησε και ξενάγηση μαθητών στους χώρους του καταφυγίου.

 

Τονίζεται πως το καταφύγιο μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί περισσότερα από 3.000 άτομα και πολλά από τα σχολεία συνδύασαν και σήμερα την επίσκεψή – ξενάγησή τους στο χώρο, με την πραγματοποίηση μαθημάτων διά ζώσης, τα οποία γίνονται τόσο στο χώρο του καταφυγίου, όσο και στο μνημείο των εκτελεσθέντων στα Υψηλά Αλώνια καθώς και στα σημεία που ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει τοποθετήσει πινακίδες με αρχειακό φωτογραφικό υλικό εκείνης της περιόδου.

 

Τέλος, λόγω της μοναδικής ανταπόκρισης του κοινού η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή επ’ αόριστον, ενώ ο χώρος του καταφυγίου, ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Βασίλης Σιδέρης: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες Περιφέρειες στον Αθλητισμό»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies