Μεσσηνίας

Πιπίνα Κουμάντου: «Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για δημιουργία βιβλιοθήκης και στο Δήμο Πύλου Νέστορος»

«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται». Με τη φράση αυτή του Κικέρωνα, χαιρέτισε την επίσημη έναρξη του Παραρτήματος Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κατά την διάρκεια των εγκαινίων του, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΙΚ και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου.

Η κα Κουμάντου χαρακτήρισε την ημέρα αυτή σημαντική για την Τριφυλία, αλλά και για την ίδια προσωπικά, καθώς στόχος της είναι η δημιουργία βιβλιοθηκών σε κάθε δήμο της Μεσσηνίας και ήδη το όραμά της αυτό άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με τη λειτουργία του παραρτήματος Τριφυλίας. Ανακοίνωσε δε, πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία παραρτήματος και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

«Για τη Μεσσηνία, η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας μιας δημόσιας βιβλιοθήκης, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τις δυνατότητές της, αποτελεί ένα γεγονός ξεχωριστής σημασίας, που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Κουμάντου.

 

 

 

Ειδικότερα, στην ομιλία της κατά τα εγκαίνια του παραρτήματος Τριφυλίας της Βιβλιοθήκης, η κα Κουμάντου τόνισε:
«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε όλοι εδώ σήμερα, σε αυτήν την γιορτή της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας. Της βιβλιοθήκης που έρχεται να συνδέσει το λαμπρό πολιτιστικό παρελθόν της πόλης των Φιλιατρών και της περιοχής της Τριφυλίας με το μέλλον της καλύτερης εκπαίδευσης, της αποτελεσματικότερης έρευνας και της ενσ

 

ωμάτωσης των κατοίκων της στην κοινωνία της πληροφορίας.
Για τη Μεσσηνία, η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας μιας δημόσιας βιβλιοθήκης, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τις δυνατότητές της, αποτελεί ένα γεγονός ξεχωριστής σημασίας, που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Όχι μόνο γιατί θα αποτελέσει έναν σύγχρονο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο χώρο, δημιουργικής και εποικοδομητικής απασχόλησης για τους μαθητές της Τριφυλίας (και όχι μόνο, όπως φαίνεται από τις λίγες ημέρες λειτουργίας της, αφού την έχουν επισκεφτεί σχολεία και από τον γειτονικό νομό Ηλείας) αλλά και διότι η ίδρυση της αποτελεί από μόνη της το αποτέλεσμα μιας πράξης αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα σε έναν δημόσιο και έναν ιδιωτικό φορέα. Την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας του ΥΠΑΙΘ και τον μορφωτικό Σύλλογο « Ο ΠΥΡΣΟΣ».
Μόλις λίγους μήνες πριν, μια μικρή συζήτηση που είχα με την Πρόεδρο του Πυρσού κ. Μαίρη Γκότση εξελίχθηκε τάχιστα σε ομόφωνες αποφάσεις των δύο Συμβουλίων, του Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου ο ΠΥΡΣΟΣ και του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΒΙ.
Ο μεν ΠΥΡΣΟΣ παραχώρησε έναν χώρο εδώ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο για την στέγαση της βιβλιοθήκης, ανέλαβε την καταβολή όλων των λειτουργικών εξόδων του και προσέφερε τη σημαντική συλλογή βιβλίων και σπανίων εκδόσεων που διατηρεί προς ένταξη της στους καταλόγους της ΔΗΚΕΒΙ (και εδώ πρέπει να συγχαρώ των πρώην δήμαρχο Φιλιατρών και σημαντικότατο εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Διανόησης ποιητή κ. Κώστα Κόλλια, τον γνωστό σε όλους μας Ερανιώτη που υπήρξε επί σειρά ετών φροντιστής της συλλογής),
η δε ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας ανέλαβε την συγκέντρωση, οργάνωση και τη διάθεση των βιβλίων και των τεκμηρίων, αλλά και τον εμπλουτισμό των συλλογών με σύγχρονες εκδόσεις παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και τον εξοπλισμό της με οπτικοακουστικά μέσα που διευκολύνουν την παραγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνεργασία των ικανότατων και καταρτισμένων εκπαιδευτικών που εργάζονται στη βιβλιοθήκη και ιδιαίτερα της Διευθύντριας Δρ. Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Μάγδας Σουλιώτη και της δραστήριας κατόχου μεταπτυχιακού κ. Γαρυφαλιάς Τεριζάκη. Αμφότερες κοσμούν το εκπαιδευτικό σώμα και τιμούν τον ρόλο τους ως δημοσίων λειτουργών.
Ομοθυμία, Συνεργασία, Αποφασιστικότητα, Κατάρτιση, Αξιοποίηση θεσμικών εργαλείων, Γρήγορο Αποτέλεσμα.
Όλες αυτές οι αξίες είναι παραδείγματα του πόσο μπορεί να ωφεληθεί μια κοινωνία, όταν εμπιστευτεί, σε κάθε επίπεδο, σε κάθε συλλογική οργάνωση (φορέα, ομάδα, κόμμα), τις τύχες της σε ανθρώπους που τις ακολουθούν, που τις ενστερνίζονται.
Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ σήμερα, μάρτυρες στην υλοποίηση του οράματος μου, να ιδρύσω δημόσιες βιβλιοθήκες σε κάθε δήμο της Μεσσηνίας (ήδη οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία δημόσιας βιβλιοθήκης στον δήμο Πύλου – Νέστορος) και να φέρω κάθε παιδί και κάθε ενήλικα πιο κοντά στην βιβλιοθήκη καθώς, όπως είπε και ο Ρωμαίος Ρήτορας και Πολιτικός Κικέρωνας:
«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται»

Σχετικές αναρτήσεις

Λ. ΚΑΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΜΕΣΣΗΝΗ

admin2020

Δ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

admin2020

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies