ΚοινωνικάΜεσσηνίας

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου – Με ποιους περιορισμούς θα λειτουργήσουν

Τα καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου 2020, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανασης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία σε βιβλιοπωλεία, οπτικά, καταστήματα με αθλητικό εξοπλισμό, καταστήματα με φυτά, αγορές καταναλωτών, καταστήματα πώλησης ιατρικού εξοπλισμού κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ (με αυστηρή τήρηση ραντεβού). Επίσης στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομικά αθλήματα.

Επίσης επανεκκινούν τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι είπε επιστρέφουν στην εργασία τους 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τους 690.000 που μπήκαν σε αναστολή.

Τα άτομα που θα επιτρέπονται στις επιχειρήσεις ανά τετραγωνικά είναι:

Έως 20 τμ: 4 άτομα

Από 20 ως 100: 4+1 ανά 10 τμ

Άνω των 100: 12+1 ανά 15 τμ για τα 100 τμ

Η έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα είναι στις 10:00 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Συγκεκριμένα στα κομμωτήρια απαιτείται απόσταση μεταξύ θέσεων 2 μέτρα, και οι πελάτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού.

Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.

Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Παραμένει το μέτρο για απόσταση πέντε μέτρων ανάμεσα σε πάγκους των παραγωγών.

Σχετικές αναρτήσεις

Σημαντική αύξηση του κονδυλίου για τις υποδομές εγγείων βελτιώσεων στο πλαίσιο του ΠΑΑ, θετική ανταπόκριση του υπΑΑΤ στο αίτημα της ΕΝΠΕ

admin2020

Απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 της πράξης που αφορά στην πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης

admin2020

Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας και ζητούν τηλεφωνικώς κωδικούς e-banking

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies