ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΕΒΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020.

Την τρίτη διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ για το έτος 2020 στους ωφελούμενους, που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου,για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος σε σημεία της Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αφορά την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων, σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια τουΠρογράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Το πρόγραμμα διανομήςγια την πόλη της Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί τηνΠέμπτη19 Νοεμβρίου καιθα υλοποιηθεί με κατ΄ οίκον παράδοση, ενώ για τις περιοχές εκτός του αστικού ιστού της πόλης καισε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, η διανομή θα γίνει σε σταθερά σημεία με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων. Σήμερα, εκτός της Καλαμάτας διανομή πραγματοποιείται και στο Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση της διανομής την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός της διανομής ανέρχεται σε 920.000 ευρώ, θα διατεθούν 38 διαφορετικά είδη προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε 5.837 ωφελούμενες οικογένειες που αντιστοιχούν σε 10.885 άτομα.

Οι ωφελούμενοιθα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής ενώ η ταυτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή με εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.