Διεθνή

Πρόστιμο 121.000 ευρώ σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα των 82 χιλ

Κινείτο με 82 χιλιόμετρα την ώρα σε ζώνη όπου το όριο ταχύτητας δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα

Εξαψήφιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε οδηγό στις νήσους Άλαντ της Φινλανδίας, όπου οι ποινές για παραβίαση του ορίου ταχύτητας υπολογίζονται με βάση το εισόδημα.

Ο οδηγός, Άντερς Βίκλοφ, κλήθηκε να πληρώσει 121.000 ευρώ, καθώς κινείτο με 82 χιλιόμετρα την ώρα σε ζώνη όπου το όριο ταχύτητας δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε το Σάββατο.

Παράλληλα με την επιβολή του προστίμου, ανεστάλη η άδεια οδήγησης του οδηγού για 10 ημέρες.

«Λυπάμαι πραγματικά για το θέμα», δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι, αν και επιβράδυνε καθώς γνώριζε πως εισερχόταν σε ζώνη όπου το όριο περιοριζόταν στα 50 χιλιόμετρα την ώρα, δεν έκοψε ταχύτητα όσο γρήγορα χρειαζόταν.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα τα χρήματα που πλήρωσε να διατεθούν για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βίκλοφ υπερέβη το όριο ταχύτητας. Το 2018 του επιβλήθηκε πρόστιμο 63.680 ευρώ, ενώ το 2013 πλήρωσε ακόμη 95.000 ευρώ.

Ο Βίκλοφ είναι πρόεδρος εταιρείας συμμετοχών, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει επιχειρήσεις στους τομείς των logistics, των ακινήτων, του εμπορίου και του τουρισμού, μεταξύ άλλων.

Θεωρείται ότι είναι ο πλουσιότερος κάτοικος των νήσων Άλαντ, ενώ σύμφωνα με τη Deutsche Welle έχει χαρακτηριστεί από κάποιους και «βασιλιάς» της περιοχής.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies