Μεσσηνίας

«Π. Μαντάς: Δικαίωση των προσπαθειών μας η ένταξη των επιλαχόντων “Νέων Αγροτών”»

Την ένταξη όλων των επιλαχόντων του προγράμματος για τους “Νέους Αγρότες” ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του προϋπολογισμού του προγράμματος, έτσι ώστε όλες οι αιτήσεις με πλήρεις και ολοκληρωμένους φάκελους, οι οποίες είχαν απορριφθεί λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, να ενταχθούν κανονικά στο πρόγραμμα και να λάβουν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Για το ζήτημα είχε δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία είχε ζητήσει την επέκταση του προγράμματος ώστε να καλυφθούν χρηματοδοτικά πέραν των 1.101 εγκεκριμένων περιπτώσεων, επιπλέον και οι 443 περιπτώσεις που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τις οποίες είχε διαπιστωθεί «έλλειψη διαθέσιμων πιστώσεων». Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί «δικαίωση των προσπαθειών μας όλο το προηγούμενο διάστημα για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου, μέσα από τη στοχευμένη ενίσχυση των αγροτικών επενδύσεων αλλά και τη δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού».

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες” του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαθέτει αυξημένο προϋπολογισμό ύψους 420 εκ. ευρώ και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη επένδυση στην ελληνική γη. Αυτό διασφαλίζεται μέσα από μια σειρά κινήτρων και υποχρεώσεων για κάθε ωφελούμενο, τα οποία βασίζονται στην υποβολή και έγκριση επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε επένδυση, καθώς και στη διατήρηση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη για τουλάχιστον επτά χρόνια. Από το πρόγραμμα προβλέπεται η επιδότηση νέων γεωργικών εκμεταλλεύσεων με ποσό έως 40.000 ευρώ, οι οποίες έχουν τυπική απόδοση από 14.000 έως 100.000 ευρώ. Το ποσό της ενίσχυσης είναι ανεξάρτητο του είδους των δαπανών, με το 70% να καταβάλλεται κατά την ένταξη στο μέτρο και το υπόλοιπο κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Μετά την ένταξη και των επιλαχόντων στο πρόγραμμα, οι συνολικοί ωφελούμενοι νέοι αγρότες αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τους 16.500.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies