ΑργολίδοςΜεσσηνίας

Π. Νίκας, “προχωρεί η διαδικασία για το φωτοβολταϊκό των 2.000 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη”

έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσο
Θετικά έχει γνωμοδοτήσει το ΠΓΣΕΕ (Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγειοβελτιωτικών Εργων) Πελοποννήσου ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας στη Μεγαλόπολη του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 2.000 στρεμμάτων, το όποιο ενεργειακό κέρδος από την λειτουργία του οποίου θα κατευθύνεται για την υποστήριξη των ενεργειακών αναγκών άρδευσης στον ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία και στον ΓΟΕΒ Αργολίδας.

Σχολιάζοντας σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι προχωρεί η διαδικασία για την δημιουργία αυτού του μεγάλου φωτοβολταϊκού, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια, ως προς το ζήτημα της άρδευσης.

Στη γνωμοδότησή του το ΠΓΣΕΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνει ότι η κατασκευή του πιο πάνω φωτοβολταϊκού πάρκου είναι προς όφελος του ΓΟΕΒ, εκτιμώντας ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι “η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου θα μείωνε σημαντικά, σε μακροχρόνια βάση (συμπεριλαμβανομένων και των αποσβέσεων εγκατάστασης) το ενεργειακό κόστος του ΓΟΕΒ”.

Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει, “α) το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την λειτουργία των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που διαμορφώνει το τελικό κόστος λειτουργίας του Οργανισμού, β) το μεγαλύτερο μέρος των συσσωρευμένων χρεών του ΓΟΕΒ οφείλεται στο ενεργειακό κόστος που δεν εξοφλήθηκε εγκαίρως”.

Παρατηρεί, ωστόσο, πως η χρηματοδότηση του έργου “δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις περί εγγειοβελτιωτικών έργων διατάξεις, καθώς το φ/β δεν αποτελεί τέτοιου είδους έργο”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, δημοσιοποιώντας έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου σχετικά με το πιο πάνω ζήτημα, χαρακτήρισε ως “εξαιρετικό” το έργο που παράγεται από την διοίκηση του εν λόγω Οργανισμού.

Εδώ μπορείτε να δείτε το έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου, αναφορικά με το θέμα του φωτοβολταϊκού και με αναφορές στις καταναλώσεις που καταγράφονται στα αντλιοστάσια του Οργανισμού, αλλά και στα κόστη:

Eγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies