ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λουτράκι: Στα 2,8 εκατ. ευρώ το έργο της αποκατάστασης από την πυρκαγιά

Στην δημοσιότητα δόθηκε η Έκθεση της επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταγραφή και διαπίστωση των ζημιών που προκάλεσε στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου.

 

 

Σύμφωνα με την έκθεση, το έργο της αποκατάστασης ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 2,8 εκατ. ευρώ, με την επιτροπή να προτείνει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις.

Οπως αναφέρεται, επειδή ο χρόνος που σημειώθηκε η φωτιά ήταν στα μέσα καλοκαιριού και η

χρηματοδότηση για την έναρξη των εργασιών θα γίνει την περίοδο του φθινοπώρου, οι εργασίες θα πρέπει να έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να αποφευχθεί τυχόν πλημμυρικό συμβάν.

 

Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι, ενώ η καμένη έκταση καταλαμβάνει περίπου 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, «η περιοχή που επηρεάζεται από την πυρκαγιά, με καταστρεπτικές συνέπειες σε μια έντονη βροχόπτωση είναι εκτάσεως 32 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επιτροπή, για την πραγματοποίηση των εργασιών αποκατάστασης απαιτείται τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας από έμπειρο προσωπικό.

 

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου έκαιγε για τρεις ημέρες.

Σχετικές αναρτήσεις

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

admin2020

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς Α.Ε.» ο Δρ. Θεόδωρος Κουναδέας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies