ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Π. Νίκας στη σύσκεψη της Επιτροπής ΣΔΑΜ: “Αναγκαιότητα να στηριχθεί η Μεγαλόπολη”

Π. Νίκας στη σύσκεψη της Επιτροπής ΣΔΑΜ: “Αναγκαιότητα να στηριχθεί η Μεγαλόπολη”
Η Μεγαλόπολη θα είναι η πρώτη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση, από το οποίο θα εξαρτάται πλέον και η θέρμανση των σπιτιών της.

Αυτό, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, κατά την μακρά τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου, της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, τόσο της Μεγαλόπολης, όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στην τηλεδιάσκεψη, υπό τον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμο Θωμά, μετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Ανάλογη διάσκεψη θα επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα.

Οπως σημείωσε ο Κ. Μουσουρούλης το εν λόγω πρόγραμμα εξελίσσεται πλέον με μεγαλύτερη ένταση, τόνισε δε πως χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός. Ενημέρωσε επίσης ότι το μάστερ πλαν ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι και ζήτησε, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, να προταθούν έργα με ορίζοντα υλοποίησης το αργότερο μέχρι δύο χρόνια, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την αναγκαιότητα υποστήριξης της Μεγαλόπολης με σύγχρονους τρόπους, προσθέτοντας ότι αν και η συγκεκριμένη πόλη θα δεχθεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την απολιγνιτοποίηση, “το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Μεγαλόπολη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς εργαζόμενοι και σχέσεις εργασίας εκτείνονται σε τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα περιμετρικά της”.

Τόνισε, εξ άλλου, ότι “υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει η Μεγαλόπολη κυκλοφοριακός κόμβος, αλλά και να ξεκινήσει από αυτή η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Παράλληλα, μπορεί να εξελιχθεί, τόσο σε κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και σε αθλητικό κέντρο”.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν εξαιρετικά σημαντική και γι’ αυτόν τον λόγο προτίθεται σύντομα να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της.

Πριν την τηλεδιάσκεψη, προηγήθηκε -στο γραφείο του περιφερειάρχη, στην Τρίπολη-, συνάντηση του Π. Νίκα με τον πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Το ΚΕΠΕ αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά τις προτάσεις που θα καταθέσει για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσσήνη

admin2020

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ιδρύει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη παραλία της Μπούκας στην Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies