Μεσσηνίας

«Σε εξέλιξη η διανομή ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές»

Ξεκίνησε, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, από το Διαβολίτσιη διανομή των ζωοτροφών από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, προς ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου των πυρόπληκτων περιοχών. Για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Οι ζωοτροφές που διανεμήθηκαν αφορούν χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, βάρους 28 τόνων, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια, και μείγμα καλαμποκιού, βάρους 25 τόνους, το οποίο δόθηκεμε πρωτοβουλία της υφυπουργού του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατόπιν χορηγίας από την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ημαθίας.
Μετά την καταγραφή των αναγκών σε ζωοτροφές από την αρμόδια υπηρεσία, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ο αριθμός των ζώων στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ανέρχεται σε περίπου 4.050 αιγοπρόβατα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθηκε στη διανομή στο Διαβολίτσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι – όλοι οι δικαιούχοι, όπως έχουν προσδιοριστεί από την υπηρεσία, θα πάρουν την ποσότητα που δικαιούνται, ανάλογα με τον αριθμό των ζώων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ημερίδα Εξυπηρέτησης Πελάτη στην Καλαμάτα | 26 Μαΐου 2025

admin2020

Αρδευτικά έργα και στήριξη του πρωτογενούς τομέα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin2020

ΠΑΣΠ ΠΡΩΤΗ & ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies