ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΟικονομία

Σε ποιους και γιατί “χαρίζετε” 84.760.740€ κύριε Βρούτση;

Από τον αναγνώστη μας κ.Δημήτρη Κοκαρίδα λάβαμε το παρακάτω κείμενο και με την άδειά του το δημοσιεύουμε:

“Ονομάζομαι Κοκαρίδας Δημήτριος και κατοικώ στις Σέρρες. Έχω αποφοιτήσει από Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (γεωπόνος) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα και από τον Φεβρουάριο του 2020 έχω κάνει έναρξη της ατομικής μου επιχείρησης.

Ο αρχικός μου ΚΑΔ μου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι πλήττονται, συγκεκριμένα τον 70.22.15.06 (βρίσκεται στην σελίδα 59 της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΑΔΑ: ΨΣ2246ΜΤΚΛ-ΞΙΩ με Αρ.Πρωτ. 286/2.4.2020)

Όπως διαβάζουμε στην συγκεκριμένη προκήρυξη το ποσό της προκήρυξης ανέρχεται σε 192.965.940,00€ και αναμένονται να ωφεληθούν από αυτό 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες. (σελίδα 5 της Προκήρυξης). Με απλά μαθηματικά σε κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί το ποσό των 1.070€. Σε αυτό λοιπόν το σημείο εύλογα αναρωτιόμαστε τα 470€ που περισσεύουν ( οι δικαιούχοι του προγράμματος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Βρούτση λαμβάνουν στο σύνολο 600€, σελίδα 10 της Προκήρυξης) που πηγαίνουν?

Έρχεται λοιπόν στην συνέχεια η πρόσκληση και με εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο αναφέρει το εξής:

Στον πάροχο κατάρτισης αποδίδεται για την παροχή υπηρεσιών τηλεκατάρτισης εκατό (100) διδακτικών ωρών, έως το ποσό των 470,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του φορέα πιστοποίησης.

Στον φορέα πιστοποίησης αποδίδεται μέσω του παρόχου κατάρτισης, για την πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης, ποσό ύψους έως 50€ ανά δικαιούχο (σελίδα 10).

Επειδή λοιπόν στην συγκεκριμένη σελίδα δεν αναφέρει ξεκάθαρα για το πως κατανέμονται τα 470€ συνέχισα την ανάγνωση για να φτάσω στην σελίδα 39 και 40 στην οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι φορείς υλοποίησης λαμβάνουν ανά δικαιούχο 470 ευρώ

Επιπλέον όπως αναφέρεται και στην σελίδα 23 η διάρκεια της κατάρτισης ανέρχεται σε 100 διδακτικές ώρες. Η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον σαράντα (40) λεπτά. Κατά συνέπεια με 80 πραγματικές ώρες μπορεί να θεωρηθεί η κατάρτιση υλοποιημένη!!!

Οργισμένος πλέον απευθύνω τα ερωτήματα:

Πόσοι είναι οι φορείς που θα πιστοποιηθούν ώστε να τους «χαρίσουν» 84.760.740€ ? Και 2.000 φορείς να είναι στην Ελλάδα μιλάμε για 42.000€ στον ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ, σε περίπτωση που κατανεμηθούν ισόποσα, σε διάστημα ενός μήνα το πολύ δύο.

Θα αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο και ιδιοκτήτη του φορέα που θα κάνει την εκπαίδευση 800€ όπως στους υπόλοιπους εργαζομένους?

Ο εργαζόμενος του φορέα θα πληρωθεί από τον φορέα με βάση την σύμβασή του ή από το παραπάνω ποσό και πόσο?

Οι εργαζόμενοι που πλήττονται και πλέον οι εργοδότες τους λαμβάνουν από 800-600€. Αυτοί οι φορείς γιατί να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ στις πλάτες του Ευρωπαϊκού λαού (πρόκειται για ΕΣΠΑ)?

Γιατί τα λεφτά αυτά τα διαθέτουν σε τσέπες και όχι σε μέτρα στήριξης της οικονομίας?

Γιατί λοιπόν με αυτά τα λεφτά να μην επωφεληθεί και το υπόλοιπο ποσοστό εργαζομένων ή επιχειρήσεων που δεν έχουν ενταχθεί λόγω ΚΑΔ σε κάποιο μέτρο στήριξης?

Γιατί διαλέγουν άλλη μία να προστατέψετε τους φορείς οι οποίοι θα μας εκπαιδεύσουν σε νέες τεχνολογίες (!!!) που θα χρησιμεύσουν στην δουλειά μας, δίνοντας τους την δυνατότητα τα 40 λεπτά να τα θεωρούν ώρα εργασίας, σε ένα αντικείμενο, που για εμάς μετά την εκπαίδευση μας δεν θα υπάρχει καμία προστασία για το πόσες ώρες θα είμαστε μπροστά σε έναν Υπολογιστή μέχρι να διεκπεραιώσουμε την εργασία μας.

Ως πότε θα κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών?

Ως πότε ακόμη σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την κοινωνία και την παγκόσμια υγεία, το κέρδος θα μπαίνει πάνω από τους ανθρώπους?

Το κοινωνικό κράτος πάει περίπατο σε αυτές τις στιγμές όπως φαίνεται. Συγχαρητήρια γιατί διάλεξαν άλλη μία φορά να κάνουν κομματική-μικροπολιτική συμφερόντων σε μία κρίσιμη στιγμή που αφορά όλους τους πολίτες.

Προσωπική μου εκτίμηση τα ΚΕΔΙΒΙΜ ΚΕΚ ή όπως αλλιώς ονομάζονται αυτοί οι φορείς πρόκειται για τις Μ.Κ.Ο της εκπαίδευσης

Οι υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος – εκτρώματος έχουν ονοματεπώνυμο και βρίσκεται στην σελίδα 39 της Πρόσκλησης ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ Ιωάννης Βρούτσης και ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κα Άννα Στρατινάκη.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή:Επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2023 – Η ασφάλεια της Ανατολικής Ευρώπης έχει κλονιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η επακόλουθη απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης μετέτρεψαν μια ήδη τεταμένη παγκόσμια κατάσταση σε γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη, με απρόβλεπτες όμως επιπτώσεις για το μέλλον της ασφάλειας της περιοχής. Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι και το κύριο ζήτημα στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που οργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο King George. Σημαντικά πρόσωπα της Ελληνικής Κυβέρνησης και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα παρευρεθούν προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς Ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή. Ανάμεσα στους συγκαταλέγονται οι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θάνος Ντόκος, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Ινώ Αφεντούλη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων, Αμερικανικό Κολλέγιο, Μαρία Γαβουνέλη, Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δημήτρης Κούρκουλας, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών (2012-2015), Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι ο αντίκτυπος των πολέμων και των συγκρούσεων στην ισορροπία δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως μεσολαβητής για τη σταθερότητα στην περιοχή αξιοποιώντας τη θέση της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Παράλληλα, θα αναλυθούν οι νέες ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου (π.χ. παραπληροφόρηση). Τέλος, θα γίνει αναφορά στις προκλήσεις της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και στο ενδεχόμενο νέων συγκρούσεων στην περιοχή.

admin2020

Θετικά αποτελέσματα μετά την συνάντηση μας με το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων. 

admin2020

Νίκος Χριστόπουλος ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies